x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Posibilele cauze ale accidentului mortal provocat de Radu Ghețea. Familia victimei cere despăgubiri

Posibilele cauze ale accidentului mortal provocat de Radu Ghețea. Familia victimei cere despăgubiri

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   11:00
Posibilele cauze ale accidentului mortal provocat de Radu Ghețea. Familia victimei cere despăgubiri

Radu Grațian Ghețea, președintele Libra Bank. a fost trimis în judecată pentru un accident rutier. Numele său apare pe portalul instanțelor de judecată, la Judecătoria Constanța ca fiind inculpat într-un dosar de ucidere din culpă, înregistrat în data de 15 martie a.c.

Accidentul mortal provocat de Radu Ghețea a avut drept cauză fie adormirea acestuia la volan fie folosirea telefonulului mobil sau desfășurarea unei alte activități ce nu i-a mai permis să fie atent la drum, a afirmat avocatul Adrian Cuculis.

Vitezele de deplasare ale celor trei autoturisme implicate în accident se situau in jurul a 70 km/h. Familia victimei s-a constituit parte civilă și solicită plata de despăgubiri pentru pierderea vieții rudei lor, a mai precizat el.

Accidentul s-a petrecut în 2022, în orașul Hârșova.

În urma coliziunii, un bărbat a rămas încarcerat  și alte două au fost rănite. Transportat la spital ,bărbatul a murit.

„În premomentul accidentului, un autoturism Audi se deplasa pe sensul de mers Constanța-Hârșova și autoturismele VW Golf și Dacia Logan se deplasau pe sensul de mers Hârșova-Constanța, în față fiind autoturismul VW Golf.”, se arată în raportul întocmit de experții tehnici judiciari. „Cauza producerii accidentului a fost dată de intrarea pe contrasens a autoturismului Audi (...) Cel mai probabil, din cauza unor activități desfășurate de conducătorul auto în interiorul autoturismului sau a adormirii acestuia în timpul deplasării.”, mai arată raportul.  

Ghețea are 76 de ani, este președinte Libra Bank, președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor din anul 2015 și a deținut anterior, mai bine de 10  ani, funcția de președinte al consiliului de administrație CEC Bank.

×
Subiecte în articol: Radu Ghetea accident mortal