x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prefectul Capitalei spune că medicii sunt pregătiți pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19

Prefectul Capitalei spune că medicii sunt pregătiți pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19

30 Iul 2021   •   14:37
Prefectul Capitalei spune că medicii sunt pregătiți pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Medicii sunt pregătiți pentru valul patru, afirmă prefectul municipiului București, Alin Stoica. El arată că rata de vaccinare este mai mare în cazul medicilor decât în rândul profesorilor și spune că va exista o campanie de informare dedicată personalului medical.

„Rata de vaccinare în rândul medicilor este destul de mare, de 90%. În rândul personalului sanitar - asistenți, brancardieri, infirmieri și așa mai departe, rata de vaccinare este mai mică, undeva la 60% și acolo trebuie insistat. Dintre persoanele nevaccinate, cam 7% sunt medici. În rândul profesorilor rata de vaccinare este undeva spre 60% și sperăm că este în creștere”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El afirmă că, potrivit proiecțiilor specialiștilor, la mijlocul lunii septembrie din cele 1.600 de cazuri, jumătate vor proveni din regiunea București-Ilfov, ceea ce ar presupune introducerea unor restricții.

„Medicii sunt pregătiți pentru valul patru. Au planuri inclusiv pentru operaționalizarea spitalelor.Ne uităm chiar la simplificarea procedurilor de operaționalizare, pentru că deocamdată doar „Balș” este spital-COVID și dacă va fi nevoie, în cazul în care va crește foarte mult numărul cazurilor, să treacă în regim COVID anumite spitale, bicrocrația să fie cât mai simplificată”, adaugă Stoica.

Prefectul Capitalei afirmă că va exista o campanie de informare dedicată personalului medical.

×
Subiecte în articol: vaccinare Alin Stoica COVID medici