x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarii cer o instituție care să-i sfătuiască

Primarii cer o instituție care să-i sfătuiască

18 Oct 2016   •   08:34
Primarii cer o instituție care să-i sfătuiască
Sursa foto: DIANA OROS

Membrii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) i-au reales ieri la conducere pe Robert Negoiță, ca președinte, și pe Ilie Bolojan, ca președinte executiv. De asemenea, au fost reconfirmați ca vicepreședinți Lia Olguţa Vasilescu şi Gheorghe Falcă, în aceeași funcție ajungând primarii din Brăila, Călăraşi, Constanţa, Suceava și Hunedoara.

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă, edil al sectorului 3, a declarat că primarii ar avea nevoie de o instituţie care să le ofere consiliere, astfel încât să nu ia decizii care să le aducă ulterior acuzaţii de corupţie. Primarul Craiovei a sprijinit ideea, adăugând că „există 30 de instituţii în România care fac controale în primării: Curtea de Conturi, OLAF (...), în schimb nu există nici măcar o singură instituţie care să facă un control preventiv”.
Tot Negoiță a adus în discuție problemele birocratice uneori absurde cu care se confruntă administrațiile locale: „Pentru o plombă în asfalt, trebuie să plătim cam o sută de lei. (...) Dar documentaţia pentru groapa respectivă, pentru plomba aia, costă vreo 300-400 de lei ", a spus președintele AMR.
Prezent la întâlnirea de ieri, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre problema salarizării în administrația locală, iar acesta i-a spus că şi în Germania, în administraţia publică, salariile erau foarte mici, până la nivelul anilor '70, când au fost majorate.

×