x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest spontan în transportul gălățean. Toate mijloacele de transport, retrase de pe trasee

Protest spontan în transportul gălățean. Toate mijloacele de transport, retrase de pe trasee

05 Noi 2021   •   08:20
Protest spontan în transportul gălățean. Toate mijloacele de transport, retrase de pe trasee

Un protest spontan a izbucnit vineri dimineață la societatea de transport local din orașul Galați. Toate mijloacele de transport au fost retrase de pe trasee.

Din cauza protestului, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele nu au ieșit dimineață pe trasee. Protestul nu a inclus și cursele-convenție care fac legătura între oraș și marii agenți economici din zonă.

„Circulă doar cursele convenție. La această oră, fiind o oră de vârf, trebuia să avem pe trasee 106 autobuze, 4 tramvaie și 18 troleibuze. Am vorbit cu ei, le-am făcut o propunere”, a declarat Dorian Dumitru, directorul Transurb Galați.

Salariații companiei de transport sunt nemulțumiți că salariile nu au fost indexate în raport cu rata inflației. De asemenea, ei protestează față de decizia conducerii societății de a plăti la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariați în zile libere.

Nemulțumiți sunt și controlorii și dispecerii cărora li s-au anulat turele de weekend ceea ce le-a redus salariile cu sute de lei.

„Conform contractului de muncă, salariile trebuiau mărite cu rata inflației pe anul 2020, care ar fi însemnat 140 de lei. Ni s-a invocat că legea bugetului nu permite, că nu sunt bani, că sunt pierderi. Nu s-a mărit nimic, în condițiile în care prețurile au luat-o razna. La toate acestea s-a adaugat o măsură nepopulară, ca orele orele suplimentare să se plătescă după 90 de zile. Orele suplimentare înseamnă mult pentru un salariat, sunt făcute la nevoia societății. Dacă m-ai chemat la muncă, dă-mi și banii, nu mă plăti peste trei luni, că facturile nu mă așteaptă trei luni. Au ieșit la protest toți șoferii, vatmanii, mecanicii”, a spus George Preda, reprezentantul angajaților.

Compania de transport public din orașul Galați are 715 angajați, dintre care aproximativ 400 sunt șoferi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest transport