x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Reacția poliției la oficierea Slujbei de Anul Nou de către Arhiepiscopul Tomisului

Reacția poliției la oficierea Slujbei de Anul Nou de către Arhiepiscopul Tomisului

01 Ian 2021   •   12:59
Reacția poliției la oficierea Slujbei de Anul Nou de către Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat Slujba de Anul Nou după ora 23.00, în pofida interdicției de circulație, impusă de autorități.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”.

IPS Teodosie a anunțat, pe 31 decembrie, că va oficia slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși.

Mediafax

×