x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restricțiile anti COVID-19 continuă să se relaxeze în Capitală

Restricțiile anti COVID-19 continuă să se relaxeze în Capitală

03 Mai 2021   •   12:31
Restricțiile anti COVID-19 continuă să se relaxeze în Capitală
Sursa foto: Lucian Alecu

Ca urmare a scăderii indicenței infecțiilor cu COVID-19 la 2,62 cazuri la mia de locuitori în Capitală, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis continuarea relaxării restricțiilor. 

Măsuri de relaxare:

- funcţionarea la interior a sălilor de spectacol şi a restaurantelor, cafenelelor  la o capacitate de 30%, între orele 5.00 - 21.00.

- deschiderea sălilor de jocuri de noroc la 30% din capacitate, cu excepţia comercializării biletelor LOTO, pariuri.

Restricții în vigoare:

- este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor și a altor evenimente culturale.

- obligiativitatea purtării măştii de protecţie, cu acoperirea nasului şi gurii pentru toate persoanele de peste 5 ani, în spaţiile publice.

„A fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Ştim că, în ultimele 48 de ore, a coborât constant. Astăzi incidenţa este de 2,62, astfel încât poate fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol redus 30 la sută din capacitate şi, de asemenea, este permisă funcţionarea restaurantelor în interior, la fel, cu 30% din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare”, a precizat, duminică, Alin Stoica, după şedinţa CMBSU.

Când rata de incidență va ajunge la 1,5 la mia de locuitori, se vor redeschide sălile de spectacole, restaurantele și cafenelele la interior, la o capacitate de 50%. Va fi permisă și desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

×
Subiecte în articol: restricţii relaxare COVID