x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Revoltător! Medicii din Alba i-au recomandat unguent unei fetițe de 5 ani cu mâna ruptă. Cum se apără doctorii?

Revoltător! Medicii din Alba i-au recomandat unguent unei fetițe de 5 ani cu mâna ruptă. Cum se apără doctorii?

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   22:34
Revoltător! Medicii din Alba i-au recomandat unguent unei fetițe de 5 ani cu mâna ruptă. Cum se apără doctorii?
Sursa foto: alba24.ro

Medicii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba nu au văzut fractura la mână a unei fetițe de 5 ani, pe care mama a dus-o la un consult.

Potrivit Alba24, după ce au consultat-o și i-au făcut o radiografie, cadrele medicale au concluzionat că fata are doar o contuzie și i-au recomandat părinților să folosească un unguent pentru dureri. 

Însă, surpriză! Durerile fetiței au continuat, așa că părinții au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde medicii de acolo au văzut că minora avea mâna fracturată și i-au pus-o în ghips. 

Cazul a fost detaliat de mama fetei pentru reporterii alba24.ro

Fetița, A.M., în vârstă de 5 ani și opt luni, din Alba Iulia, a căzut în cursul zilei de luni, 25 septembrie, în timp ce se juca. Cum fetița acuza dureri în zona mâinii, părinții au mers cu ea la UPU Alba Iulia.

La unitatea medicală a fost consultată, potrivit mamei, de către un medic pediatru, iar apoi a fost trimisă pentru o radiografie.

După ce i-a fost citită radiografia, medicul ar fi concluzionat că este vorba despre o contuzie și i-au spus mamei să o dea cu unguent în zona în care are dureri.

Mai mult de atât, mama fetei susține că medicul i-ar fi spus că dacă problema persistă să meargă la Sibiu, deoarece la Alba Iulia nu ar exista un medic pediatru ortoped.

Mâna în ghips pentru trei săptămâni

În cursul serii de luni, 25 septembrie, fetița avea dureri, iar din acest motiv părinții au dus-o la Spitalul Pediatric din Sibiu.

Aceasta a fost consultată de către un medic pediatru care, potrivit mamei, și-ar fi dat seama din prima că fetița ar avea mâna ruptă.

La spitalul din Sibiu a mai făcut o radiografie, iar diagnosticul a fost fractură metafiză distală radius drept.

Drept urmare, i-au pus mâna în ghips pentru trei săptămâni.

Cum se apără reprezentanții spitalului

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au reacționat în urma incidentului în care medicii de la UPU nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna fracturată.

Poziția Spitalului de Urgență Alba Iulia

”În urma unui incident nefericit, o pacientă în vârstă de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, însoțită de părinți, acuzând dureri la cot.

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, întrucât durerile semnalate se manifestau în acea zonă.

Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

×
Subiecte în articol: fetita mana rupta spital Alba