x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aproape 100 de persoane au fost salvate de echipele Salvamont în ultimele 24 de ore

Aproape 100 de persoane au fost salvate de echipele Salvamont în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   20:00
Aproape 100 de persoane au fost salvate de echipele Salvamont în ultimele 24 de ore
Sursa foto: facebook

Aproape 100 de persoane aflate în zonele montane au avut nevoie de ajutor și au fost salvate de echipele Salvamont în ultimele 24 de ore. 33 dintre acestea au ajuns la spital.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 83 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri au primit echipele Salvamont Alba, Prahova, Gorj, Caraș Severin – Muntele Mic, Lupeni și Harghita.

De asemenea, au avut misiuni salvamontiștii din Brașov, Cluj, Neamț, Suceava, Borșa, Sibiu și Voineasa. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost solicitate echipele Salvamont Maramureș, Vatra Dornei, Hunedoara, Covasna și Predeal.

În timpul intervențiilor au fost salvate 96 de persoane. Dintre acestea 33 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au primit și 49 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile, au precizat reprezentanții Salvamont.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: salvamont misiuni