x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvamontiştii intervin pentru a salva o persoană de 70 de ani blocată pe munte

Salvamontiştii intervin pentru a salva o persoană de 70 de ani blocată pe munte

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2024   •   16:20
Salvamontiştii intervin pentru a salva o persoană de 70 de ani blocată pe munte

Salvamontiştii din Mehedinţi şi Caraş Severin intervin terestru pentru a salva o persoană de 70 de ani blocată într-un scoc din pereţii dinspre Valea Cernei, informează Salvamont România duminică.

"Încă o acţiune extrem de dificilă în derulare, în masivul Mehedinţi, acţiune la care participă salvamontişti din Mehedinţi şi Caraş Severin. Acţiunea a început ieri după-amiază, când o persoană de 70 de ani a anunţat prin serviciul 112 că este rătăcită şi blocată pe munte. Datorită reliefului şi faptului că persoana nu putea oferi informaţii clare, salvamontiştii nu au reuşit să o identifice decât foarte greu şi cu ajutorul unei drone. Persoana este blocată într-un scoc din pereţii dinspre Valea Cernei, este îmbrăcată sumar şi a rezistat cu greu trecerii peste noapte şi în condiţiile valului de ploaie care a traversat zona", precizează sursa citată.

Întrucât nu este posibilă o intervenţie cu elicopterul, salvamontiştii intervin terestru, însă acţiunea este extrem de dificilă, fiind îngreunată de ploaie şi de faptul că accesul către zona de intervenţie va dura "destul de mult".

"Odată ajunşi la victimă, salvatorii vor evalua care este cea mai optimă cale de evacuare a acesteia, în funcţie şi de configuraţia terenului şi de starea victimei. Salvamontiştii speră ca persoana blocată în perete, îmbrăcată sumar, nehidratată şi nemâncată să reziste temperaturilor scăzute şi intemperiilor, mai ales că are şi o vârstă înaintată", arată aceeaşi sursă. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

 

×
Subiecte în articol: salvamontisti persoana blocata munte