x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stare de alertă în județul Brăila, din cauza gunoaielor

Stare de alertă în județul Brăila, din cauza gunoaielor

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   10:15
Stare de alertă în județul Brăila, din cauza gunoaielor

Prefectura Brăila a anunţat faptul că a fost declarată starea de alertă în judeţ pe o perioadă de 30 de zile din cauză că operatorul de salubritate nu a mai colectat deşeurile. Sănătatea oamenilor este în pericol.

„Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă declară starea de alertă la nivelul judeţului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministru al afacerilor interne şi a Hotărârii nr. 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Această situaţie a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activităţii de colectare şi transport deşeuri, ceea ce duce la afectarea sănătăţii populaţiei şi poluarea excesivă a mediului”, informează un comunicat de presă al Prefecturii.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Dunărea Brăila a luat act de situaţia de urgenţă constatată şi, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale membre, va dispune măsurile legale în regim de urgenţă pentru asigurarea continuităţii activităţii de colectare şi transport al deşeurilor pe raza judeţului Brăila, se precizează în comunicat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: gunoaie stare alerta Braila