x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tabără de vară organizată de parohia Viziru pentru a preveni dependența de virtual în rândul tinerilor

Tabără de vară organizată de parohia Viziru pentru a preveni dependența de virtual în rândul tinerilor

16 Aug 2017   •   17:19
Tabără de vară organizată de parohia Viziru  pentru a preveni dependența de virtual în rândul tinerilor

O tabără de vară cu tema 'Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti' a fost organizată timp de două săptămâni, de Parohia brăileană Viziru, pentru a preveni "dependenţa de virtual" în rândul tinerilor, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

'Programul taberei s-a concentrat pe activităţi de comunicare, animare şi dezvoltare personală, cu scopul de a identifica soluţii adecvate pentru petrecerea timpului liber într-un mod constructiv. Numărul copiilor şi tinerilor afectaţi de dependenţa de virtual creşte îngrijorător şi afectează atât dezvoltarea socio-profesională, cât şi echilibrul psiho-fizic al victimelor, de aceea ne-am propus ca, anul acesta, să oferim copiilor şi tinerilor experienţa pozitivă a prieteniei versus efectul individualizant al virtualului', se arată în comunicat.

În acest scop, 20 de tineri au fost formaţi ca animatori de grup, iar în perioada cât a durat tabăra de vară, aflată la cea de-a 21-a ediţie, respectiv 1-15 august, ei au aplicat cunoştinţele acumulate pe grupurile pentru care au fost responsabili.

'Pentru eficienţă şi siguranţă, s-au creat echipe de câte doi animatori pe grupe de 7-10 copii şi tineri, membri ai Centrului Pilot de Tineret al parohiei, dar şi copii veniţi în vacanţă la rude. Programul taberei a constat în activităţi liturgice, respectiv utrenia şi Sfânta Liturghie - dimineaţa, vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului - seara, ateliere de comunicare, animare şi dezvoltare personală, activităţi sportive şi recreative', potrivit comunicatului.

Şi anul acesta, tinerii aflaţi în regim de detenţie în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, însoţiţi de părintele capelan Sorin Pleşa, au participat la activităţile taberei. În acelaşi timp, 15 tineri din Parohia Viziru de Jos le-au făcut o vizită misionară tinerilor aflaţi în detenţie la Tichileşti, prilej cu care au săvârşit împreună slujba Paraclisului Maicii Domnului.

'Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit Sfânta Liturghie, iar răspunsurile la strană au fost oferite de participanţii la tabără. În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a participat la programul taberei, propunând tinerilor să dea feed back activităţilor desfăşurate şi implicându-i într-o evaluare interactivă. Activităţile taberei au fost încununate de oficierea slujbei hramului Bisericii, în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului', precizează comunicatul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tabăra dependenta virtual