x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident la Iași. Un tânăr mușcat de viperă a primit antidotul adus cu elicopterul SMURD de la Suceava

Incident la Iași. Un tânăr mușcat de viperă a primit antidotul adus cu elicopterul SMURD de la Suceava

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   13:30
Incident la Iași. Un tânăr mușcat de viperă a primit antidotul adus cu elicopterul SMURD de la Suceava

Un tânăr mușcat de viperă a așteptat antidotul adus cu un elicopter SMURD de la Suceava.

Acesta are 23 de ani și este din comuna Ciurea, județul Iași. El a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o viperă. Bărbatul a fost transferat de la o unitate medicală la alta, iar într-un final i-a fost administrat antidotul, după ce un elicopter SMURD l-a adus din Suceava.

Incidentul a avut loc la o terasă în aer liber, unde tânărul lucra la bar. După ce a fost consultat la Spitalul de Urgențe Sfântul Spiridon, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

În cursul zilei de luni, tânărul s-a prezentat din nou la urgențe, acuzând dureri severe la gamba stângă. Medicii au constatat că este necesară administrarea urgentă a serului antiviperin. Din cauza lipsei dozelor de ser la unitatea medicală din Iași, s-a solicitat ajutorul Spitalului Clinic Județean Suceava.

Un elicopter SMURD a aterizat pe heliportul spitalului din Suceava pentru a prelua doza necesară de ser antiviperin. Elicopterul și-a continuat drumul înapoi spre Iași, pentru a administra serul pacientului și a-i salva viața.

Tânărul rămâne internat sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgențe Sfântul Spiridon din Iași, iar starea sa este monitorizată constant, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: vipera smurd iasi suceava