x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traficul feroviar din nordul țării, afectat de ninsori și vânt

Traficul feroviar din nordul țării, afectat de ninsori și vânt

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   14:15
Traficul feroviar din nordul țării, afectat de ninsori și vânt

Traficul feroviar din partea de nord a țării a fost afectat de ninsorile și vântul puternic, a anunțat luni compania CFR SA.

„Traficul feroviar în partea de nord a țări se desfășoară cu dificultate din cauza vremii nefavorabile - ninsori abundente și vânt puternic - cu precădere în zona montană aferentă județului Suceava, unde mai mulți copaci prăbușiți pe firul de contact au impus intervenția cu drezinele pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact”, a transmis CFR SA.

Astfel, s-a intervenit cu drezine pantograf pe intervalul CF Floreni - Coșna - Grădinița, Lunca Ilvei - Ilva Mică - Ilva Mare, Dărmănești - Cacica și Pojorâta - Mestecăniș.

De asemenea, tronsoanele Floreni - Coșna - Grădinița și Lunca Ilvei - Ilva Mică - Ilva Mare au fost repuse sub tensiune.

Se mai intervine între Larion și Silhoasa pentru îndepartarea unui copac și repunerea sub tensiune.

Două trenuri de călători sunt staționate temporar (IR 1834 și IR 1833) până la finalizarea operațiunilor de tăiere, îndepărtare a copacului din gabarit și repunere sub tensiune.

Compania mai anunță că între stațiile Dărmănești - Cacica, la ora 12.50, s-a repus sub tensiune linia de contact, iar trenul R 5723 a fost reînscris în circulație.

De asemenea, pe intervalul Pojorâta - Mestecăniș, trenurile au fost retrasate pe firul I, echipele intervenind pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact doar pe firul II.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic feroviar ninsori