x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tudor Pendiuc s-ar putea întoarce la cârma Primăriei Piteşti

Tudor Pendiuc s-ar putea întoarce la cârma Primăriei Piteşti

20 Aug 2015   •   18:41
Tudor Pendiuc s-ar putea întoarce la cârma Primăriei Piteşti
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Consiliul Local (CL) Piteşti a adoptat, joi, o hotărâre prin care ia act de încetarea suspendării mandatului primarului Tudor Pendiuc, care a fost eliberat din arest preventiv în urmă cu o săptămână şi este judecat sub control judiciar pentru fapte de corupţie.

Proiectul de hotărâre iniţiat de viceprimarul Cornel Ionică, cel care a preluat pe perioada suspendării atribuţiile lui Pendiuc, a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri.

Tudor Pendiuc a fost pus în libertate sub control judiciar pe 14 august, după mai mult de nouă luni de arest preventiv. Printre restricţiile impuse de instanţă nu se numără şi aceea de a-şi exercita funcţia deţinută anterior, însă nu are permisiunea de a lua legătura cu inculpaţii şi martorii din dosar, mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei Piteşti sau ai unor instituţii subordonate.

Ordinul de suspendare din funcţie a lui Tudor Pendiuc, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, a fost semnat de prefectul Mihail Oprescu pe 20 ianuarie 2015. Atribuţiile primarului fuseseră preluate, încă din 25 noiembrie 2014, de viceprimarul Cornel Ionică, conform unei hotărâri adoptate de CL Piteşti.

Primarul Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care este cercetat pentru corupţie în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri.

Inculpaţii din dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Piteşti au fost trimişi în judecată pe 20 martie, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti. agerpres.ro

×