x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ucrainean, căutat printre nămeți de salvamontiști în Munții Maramureșului

Ucrainean, căutat printre nămeți de salvamontiști în Munții Maramureșului

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   11:30
Ucrainean, căutat printre nămeți de salvamontiști în Munții Maramureșului

Un ucrainean de 38 de ani este căutat marți de salvamontiști în Munții Maramureșului, unde, pe alocuri, zăpada măsoară doi metri. Soția bărbatului a alertat autoritățile după ce timp de patru zile a așteptat un semn de la soțul ei.

Salvatorii din cadrul Salvamont Maramureș intervin în Munții Maramureșului pentru căutarea unui cetățean ucrainean de 38 ani a cărui dispariție a fost anunțată de soția acestuia.

„Bărbatul a plecat de acasă în data de 21 martie și a anunțat că va suna acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat. Soția bărbatului care a sunat după 4 zile la 112 a pus la dispozitia echipelor de căutare - salvare traseele gândite și o locație unde bărbatul își făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente și echipament de schimb. Din păcate telefonul ucraineanului este închis”, transmit salvamontiștii.

O echipă de salvatori montani împreună cu una a Poliției de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației au pornit spre coordonatele transmise de soția bărbatului. În zona respectivă, aproape de frontieră, în urma ninsorilor abundente și a viscolului din ultimele 72 ore pe alocuri zăpada măsoara peste doi metri înălțime.

„Deplasarea salvatorilor se va face în condiții de iarnă autentică pe schi de tură cu echipamente specifice. Va fi folosită și drona din dotarea Salvamont Maramureș, precum și binoclul cu termoviziune”, susțin salvatorii montani.

(sursa: Mediafax)

×