x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat ucrainean aflat în stare critică în Munţii Maramureşului. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze

Bărbat ucrainean aflat în stare critică în Munţii Maramureşului. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   18:33
Bărbat ucrainean aflat în stare critică în Munţii Maramureşului. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră încearcă să îl salveze
Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

UPDATE Cetățeanul ucrainean căutat luni de salvamontiști și polițiști de frontieră în Munții Maramureșului a fost găsit și va fi coborât la baza muntelui pentru a fi predat echipajelor medicale. Acesta este în hipotermie și are degerături la picioare.

Potrivit Salvamont Maramureș, cetățeanul ucrainean a fost găsit și va fi coborât la baza muntelui, unde va fi predat echipajelor medicale venite în, care îl vor transporta la o unitate medicală.

„Bărbatul se află în hipotermie și prezintă degerături la membrele inferioare, iar starea lui de sănătate este precară datorită condițiilor în care s-a expus”, arată salvamontiștii, potrivit cărora noaptea geroasă care urmează, cu temperaturi pe munte de până la -15 grade, putea avea un efect fatal.

Coborârea victimei va dura circa două ore, datorită zăpezii mari care îngreunează deplasarea salvatorilor montani.

UPDATE Un bărbat ucrainean se află în stare critică în Munţii Maramureşului, iar o echipă mixtă de salvatori montani şi poliţişti de frontieră au plecat în căutarea sa, a informat, luni, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Un bărbat din Ucraina a dat alarma, menţionând că în zona prin care a trecut se afla un alt bărbat ucrainean care are nevoie de ajutor. Acesta aflându-se într-o hipotermie severă, cu degerături şi nu se mai poate deplasa. O echipă de salvatori montani împreună cu poliţişti de la Poliţia de Frontieră se deplasează în zona menţionată", a spus Dan Benga.

De asemenea, Salvamont a solicitat sprijinul unui elicopter pentru a prelua victima.

"Datorită informaţiilor privind starea precară de sănătate a cetăţeanului ucrainean, precum şi ţinând cont de condiţiile meteo deosebite, s-a solicitat în sprijin şi elicopterul", a adăugat Dan Benga.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab, a informat luni că cetăţeanul ucrainean a intrat ilegal în ţară şi s-a rătăcit pe munte.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte au fost informaţi de către un cetăţean ucrainean că un alt ucrainean care a trecut ilegal frontiera de stat, s-a rătăcit în zona Muntelui Bendreasca şi solicită ajutor, întrucât nu se mai poate deplasa (ar fi suferit degerături, iar stratul de zăpadă în zona indicată măsoară peste 2 metri). În baza informaţiilor oferite de cetăţeanul ucrainean care a făcut sesizarea s-a stabilit ca posibil loc zonă de responsabilitate a SPF Poienile de Sub Munte, în extravilanul localităţii Repedea. S-a luat legătura cu lucrătorii din cadrul Salvamont Maramureş şi au început căutările", a spus Oana Pârcălab.

Conform aceleiaşi surse, la acţiune participă patru lucrători din cadrul Salvamont cu o autospecială, precum şi cinci poliţişti de frontieră cu două autospeciale şi un snowmobil, în calitate de forţă de sprijin, şi un elicopter SMURD cu echipaj medical la bord. 

 

Știre inițială: Un bărbat ucrainean este căutat luni de salvamontiști și polițiști de frontieră în Munții Maramureșului. În sprijinul lor, intervine și un elicopter.

Salvamontiștii din Maramureș intervin luni pentru căutarea unui bărbat în Maramureșului.

„Un bărbat din Ucraina a dat alarma menționând că în zona prin care a trecut se afla un alt bărbat ucrainean care are nevoie de ajutor, acesta aflându-se într-o hipotermie severă cu degerwturi și nu se mai poate deplasa”, susțin salvamontiștii.

Conform acestora, o echipă de salvatori montani și polițiști de frontieră se deplasează în zona menționată.

„Datorită informațiilor privind starea precară de sănătate a cetățeanului ucrainean precum și tinând cont de condițiile meteo deosebite s-a solicitat în sprijin și elicopterul”, a transmis Salvamont Maramureș.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucrainean hipotermie