x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvați din munți în Maramureș

Ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvați din munți în Maramureș

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   10:45
Ucraineni, printre care un tânăr care primise ordin de încorporare, salvați din munți în Maramureș

Doi bărbați din Ucraina, printre care și un tânăr care a plecat de acasă după ce a primit ordin de încorporare, au fost salvați în noaptea de marți spre miercuri din Munții Maramureșului de echipajele Salvamont și ale Poliției de frontieră.

Potrivit Salvamont Maramureș, apelul a fost făcut la 112 de soția unui tânăr de 22 ani, rătăcit în munții Maramureșului.

„Acesta a plecat de ieri dimineață de acasă în urma primirii ordinului de încorporare și i-a spus soției că va încerca să ajungă în România cu orice preț. Băiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarnă și ultima locație pe care a obținut-o soția lui a fost acum 3 ore, acesta fiind se pare deja în România nu departe de zona de frontieră cu Ucraina”, spuneau marți seara salvamontiștii.

În căutare a pornit o echipă de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș împreună cu o echipă a Poliției de Frontieră.

„Adineauri echipele de căutare salvare ale SPJ Salvamont Maramureș împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte au reușit să găsească 2 cetățeni ucrainieni, unul din ei fiind băiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2) nu a mai trecut frontiera întorcându-se din drum”, au transmis salvatorii montani.

Potrivit acestora, cei doi erau obosiți, uzi, nemâncați, în hipotermie ușoară.

Cei doi ucrainieni au fost predați echipajelor medicale venite în sprijin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraineni salvati munti