x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Urmărire ca-n filme în Mureș. Un șofer fără permis a lovit cu mașina un polițist și apoi a fugit

Urmărire ca-n filme în Mureș. Un șofer fără permis a lovit cu mașina un polițist și apoi a fugit

de Vali Deaconescu    |    29 Mai 2023   •   19:23
Urmărire ca-n filme în Mureș. Un șofer fără permis a lovit cu mașina un polițist și apoi a fugit

Un polițist a fost lovit de un șofer care nu a oprit la semnalele forțelor de ordine a intrat într-o autospecială în timpul unei urmăriri ca-n filme pe străzile din Mureș.

„În data data de 27.05.2023, în jurul orelor 20.30, un incident desprins parcă din filmele hollywoodiene a atras atenția comunității locale din Saulia, județul Mureș, când o patrulă de ordine publică din cadrul Secției Rurale nr. 2 Band desfășura activități de patrulare. Intervenția colegilor noștri a avut loc pe drumul județean, unde a fost observat un autoturism Skoda al cărui șofer nu demult își pierduse dreptul de a mai conduce pe drumurile publice.

Echipajul de patrulare era conștient că șoferul acestui vehicul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care au hotărât să îl oprească în mod regulamentar.

Inițial, șoferul autoturismului a oprit, dar a refuzat să deschidă geamul mașinii, fiind recunoscut de colegii noștri. Ulterior, acesta a efectuat o manevră bruscă de mers înapoi, lovind ușor la nivelul piciorului un agent de poliție din cadrul patrulei și a avariat ușor autospeciala poliției. În momentul respectiv, celălalt membru al patrulei a încercat să-l determine pe conducător să se supună somației de a opri și coborî din vehicul, dar acesta a refuzat. Ca urmare, polițistul a fost nevoit să spargă geamul portierei, suferind o ușoară rană la mână.

Conducătorul auto a continuat să ignore somația polițistului și a efectuat manevre care puneau în pericol integritatea corporală a celor doi colegi. Drept urmare, unul dintre agenții de poliție din patrulă a fost nevoit să folosească arma de foc, trăgând trei focuri de avertisment în aer. Din fericire, nu au existat victime sau vreo pagubă materială în urma utilizării armamentului din dotare.

Șoferul a părăsit locul incidentului, demarând în trombă cu autoturismul. Patrula de poliție a pornit în urmărirea sa. În sprijinul acestora au fost direcționate forțe suplimentare, respectiv un echipaj de poliție rutieră, care avea la dispoziție o bandă de oprire forțată a autoturismelor, două patrule de ordine publică de la Poliția municipiului Târgu Mureș și un echipaj al Serviciului de Acțiuni Speciale.

Datorită instalării benzii de oprire forțată, peste care autoturismul a trecut, acesta a fost oprit în final la intrarea în localitatea Berghia, iar șoferul a fost imobilizat. Cercetările privind acest incident vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș sub aspectul infracțiunilor de ultraj, conducere cu permisul suspendat și distrugere, autorul fiind plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cu acest prilej, dorim să îi felicităm pe colegii noștri pentru eforturile, curajul și profesionalismul de care au dat dovadă. Gestul lor demn de laudă demonstrează angajamentul polițiștilor față de siguranța comunității și determinarea acestora de a menține ordinea și disciplina pe străzile noastre.

Nu putem să nu remarcăm ,,blândețea” măsurii preventive dispuse de magistrați și nu putem să nu ne întrebăm dacă un procuror sau judecător ar fi fost acroșat cu mașina de către un șofer aflat sub influența alcoolului, tot control judiciar ar fi dispus?” transmite Europol. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: urmărire