x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Moldova Nouă, afectată de viituri după o ploaie torențială

VIDEO - Moldova Nouă, afectată de viituri după o ploaie torențială

16 Aug 2018   •   12:23
VIDEO - Moldova Nouă, afectată de viituri după o ploaie torențială

Echipele Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, au intervenit pe data de 15 august şi până în dimineaţa zilei de 16 august, pe pârâul Valea Seacă, din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc, pentru executarea lucrărilor de consolidare ca urmare a surpării malului stâng. 

Potrivit unui comunicat de presă al ANAR, transmis joi AGERPRES, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantităţi importante de precipitaţii în judeţele Suceava şi Maramureş, şi punctual în judeţele Mureş, Sălaj şi Bihor. Astfel, s-au înregistrat 56,1 l/mp la SH Câmpulung Moldovenesc (râul Moldova), 54,6 l/mp la SH Horodnic (râul Pozen), 48,8 l/mp la SH Nuşfalău (râul Barcău), 48 l/mp la SH Mara (râul Mara) şi 41 l/mp la SH Miercurea Nirajului (râul Niraj). 

În urma celor 14 atenţionări hidrologice emise pentru fenomene imediate, şi alte patru avertizări hidrologice pentru fenomene imediate Cod Portocaliu, debitele au fost în creştere pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crişului Repede, Crişului Negru, Someşului, Arieşului, Sucevei, Moldovei şi Bistriţei. 

În urma precipitaţiilor abundente căzute în data de 15 august, pârâul Valea Seacă, din judeţul Suceava, a ieşit din albie şi a inundat gospodării, drumul naţional DN 17 şi calea ferată din zonă. 

Pentru diminuarea efectelor viiturilor înregistrate, ANAR, prin Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a intervenit în intervalul 15 - 16 august 2018, ora 4:00, în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru asigurarea secţiunii de scurgere, pârâul a fost decolmatat, prin executarea lucrărilor de consolidare cu anrocamente şi balast în zona unde s-a surpat malul stâng, pe o lungime de aproximativ 30 de metri. AGERPRES

______________________________________________________________

 

 

______________________________________________________________

 

×