x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vremea a făcut ravagii în Braşov: Peste 10 copaci au fost doborâţi de furtună

Vremea a făcut ravagii în Braşov: Peste 10 copaci au fost doborâţi de furtună

09 Aug 2019   •   14:29
Vremea a făcut ravagii în Braşov: Peste 10 copaci au fost doborâţi de furtună
Sursa foto: Victor Stroe

Angajaţi ai unor servicii aparţinând municipalităţii braşovene şi ai operatorilor cu care aceasta are contract au acţionat joi seara pentru îndepărtarea copacilor şi a crengilor căzute din cauza furtunii, acţiunea fiind continuată şi în cursul zilei de vineri, a informat Biroul de presă al Primăriei Braşov.

Potrivit unei informări transmisă vineri, angajaţii Serviciului voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, ai serviciilor Zone Verzi şi Salubrizare şi ai Regiei Autonome Kronstadt au acţionat direct sau venind în sprijinul pompierilor militari pentru îndepărtarea unor copaci sau crengi pe peste 10 străzi din zona centrală şi din cartiere ale municipiului. În urma furtunii de joi seara, un brad a căzut pe clădirea Spitalului Militar, altul peste linii electrice pe strada Semenicului, un copac a avariat o maşină, un altul a fost doborât peste o casă, fără a produce pagube semnificative, iar în zona centrală o creangă foarte mare a căzut pe carosabil, blocând intersecţia.

După oprirea furtunii, angajaţii operatorilor de salubrizare au intervenit joi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil şi trotuare, iar vineri a început decolmatarea zonei intrării pârâului Cheu în subteran, a gurilor de scurgere din parcarea de la fostul stadion municipal şi a reţelelor din zona centrului istoric şi Şchei, activitate care va continua şi în weekend, conform sursei citate.

Vineri, în jurul prânzului, o şură din localitatea Şirnea a luat foc, cauza incendiului fiind un trăznet. Incendiul a fost localizat şi lichidat în scurt timp, potrivit ISU Braşov. AGERPRES

×