După cei mai lungi cârnați, cea mai mare plăcintă și cele mai multe lampadare aprinse, România se pregatește să intre în cartea recordurilor cu un eveniment cultural de anvergura mondială. Pentru prima dată în şara noastră, vor canta 100 de violoncele pe aceeaşi scenă.
Programul concertului este alcătuit dintr-un amestec eclectic de piese clasice şi de divertisment, orchestrate special pentru acest eveniment, din creaţia compozitorilor Carl Orff, Samuel Barber, Tomaso Albinoni, W.A. Mozart, Constantin Dimitrescu, David Popper, Carl Davidov, Dimitri Sostakovici, Astor Piazzolla şi Sabin Păuţa. Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mari dirijori români, care va conduce pentru a doua oară ansamblul Violoncellissimo, vor fi interpretate pagini celebre din Carmina Burana, Adagio, Imnul de Carl Davidov şi cel mai iubit şi ascultat Vals al lui Sostakovici.
Spectacolul are loc duminică, pe 26 mai, de la ora 19. Pe scena Ateneului Român se reunesc cei mai titrați violonceliști din peisajul musical autohton: Constantin Dimitrescu, Dimitrie Dinicu, George Georgescu, George Iarosevici, Gheorghe Rus, Serafim Antropov şi Radu Aldulescu. Proiectul aparține lui Dorin Ioniță (manager Lanto Comunication), cel care de 4 ani oferă melomanilor români o serie de concerte inedite, de înalta ţinută artistică: “Pentru vară am pregatit, în intervalul 10 iulie – 21 august, asa-zisa «serie de concerte de miercuri». Aici avem şase spectacole în premieră naţională. Unul dintre ele este un recital de tangouri sustinut exclusiv la marimba. Iar altul, care va fi o seară realmente magică (atentie la doritorii de bilete– n.r.), îi readuce acasă pe monştrii sacri ai celor mai titrate scene mondiale. Solişti care au plecat din România cu ani şi ani în urmă să cucerească lumea şi care acum au renunţat la onorarii uluitoare, pentru a oferi românilor aproape probono ceea ce oferă publicului cunoscător din străinatate, pe bani foarte mulţi. În acea seară, pe scena Ateneului, îi vom audia pe Liviu Prunariu (cu un Stradivarius de 2.000.000 euro), Valentina Sviatlovskaia (cu un Guarneri de 2.000.000 euro) sau pe Marin Cazacu, care va cânta pe un violoncel construit la 1815.”
Pretul unui bilet: 65 lei
Biletele se pot achiziţiona online pe www.bilete.ro , din oficiile poştale şi magazinele Inmedio semnalizate BILETE.RO sau de la casa de bilete a Ateneului Român.