x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 29 de reţinuţi în dosarul "Ketamina"

29 de reţinuţi în dosarul "Ketamina"

de Monalise Hihn    |    23 Aug 2010   •   00:00
29 de reţinuţi în dosarul "Ketamina"

Procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au reţinut pentru 24 de ore 29 de persoane, printre care şi fiica primarului oraşului Haţeg, Oana Timiş, membre ale unei grupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc - ketamină.



29 de persoane, printre care şi fiica primarului din oraşul Haţeg, un poliţist comunitar şi doi medici veterinari, au fost reţinute pentru 24 de ore pentru trafic şi consum de droguri. Celelalte 25 de persoane vor fi cercetate în libertate. Dimineaţă, cele 29 de persoane vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare. Celelalte 25 de persoane audiate vor fi cercetate în stare de libertate.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat că a destructurat un grup infracţional format din 54 de persoane care erau specializate în traficul de droguri de risc.
Doi medici veterinari din Olt şi Mehedinţi aprovizionau mai multe persoane cu ketamină, pe care o procurau cu documente falsificate. Apoi, ketamina ajungea la Petroşani, de unde era ridicată de dealeri. Aceştia o vindeau consumatorilor, iar un miligram costa 10 lei, iar un flacon de 25 de miligrame ­ 200 lei.

Primarul din Haţeg, Nicolae Timiş, a declarat că la mijloc este vorba despre interese politice şi la că la finalul anchetei îşi rezervă dreptul să îi acţioneze în judecată pe poliţiştii care au participat la descinderea de la domiciliul său. De asemenea, el spune că la mijloc ar fi interese politice, pentru că s-a vorbit despre o eventuală candidatură a sa la postul de deputat rămas vacant în urma morţii fratelui său. Ioan Timiş, fratele primarului din Haţeg, a decedat săptămâna trecută într-un spital din Londra, de leucemie. În Colegiul nr. 3 urmează ca în maximum 90 de zile să fie organizate alegeri parţiale.

×
Subiecte în articol: observator