x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 40 de amenzi, date după protestul antivacciniștilor din Piața Universității

40 de amenzi, date după protestul antivacciniștilor din Piața Universității

29 Oct 2021   •   11:30
40 de amenzi, date după protestul antivacciniștilor din Piața Universității
Sursa foto: Lucian Alecu

Jandarmeria anunță că a dat 40 de sancțiuni contravenționale după protestul care au avut loc joi seara în București.

În Piața Universității s-a desfășurat joi seara un protest inițiat în online, „fără a întruni condițiile impuse de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată”, transmite Jandarmeria.

Pe timpul manifestației, au fost constatate mai multe încălcări ale cadrului legal în vigoare, motiv pentru care jandarmii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.000 de lei, după cum urmează:

- 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. h) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare

- 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. k) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare

- 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amenzi antivaccinisti