x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure orașe din Europa

Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure orașe din Europa

de Andreea Tiron    |    07 Feb 2024   •   00:20
Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure orașe din Europa
Sursa foto: Facebook Primaria Timisoara

Cinci orașe din România sunt clasate printre cele mai sigure locuri din Europa pentru a trăi sau pentru a călători.

Clujul este cel mai sigur oraș din România, ocupând locul nouă în Europa, potrivit Numbeo.com.

Clasamentul orașului ține cont de un nivel moderat de corupție și un nivel moderat de creștere a criminalității în ultimii 3 ani. Vizitatorii și locuitorii clujeni se bucură de o plimbare foarte sigură în timpul zilei și de o plimbare de mare siguranță noaptea.

Potrivit romania-insider.com, Timișoara intră în top pe locul 17, urmată de Brașov pe locul 18. Bucureștiul ocupă locul 31, peste capitale precum Lisabona, Oslo, Viena, Luxemburg și Londra. Siguranța în timpul mersului singur ziua și noaptea este, de asemenea, foarte ridicată în București. Totuși, un nivel ridicat de corupție percepută aduce capitala mai jos în clasament.

În același top, orașul Iași, din estul României, ocupă locul 50. Cele mai sigure orașe din Europa sunt Haga, în Țările de Jos, Berna, capitala Elveției și Munchen, în Germania.

În top 10 se mai numără și Ljubljana din Slovenia, Zagreb din Croația și Eindhoven, un alt oraș din Țările de Jos. Unul dintre cei mai importanți indicatori ai siguranței unui oraș este rata criminalității.

Accidentele rutiere sunt un alt factor care a fost luat în considerare în determinarea nivelului de siguranță. Orașele care investesc în infrastructura rutieră, pun în aplicare reguli stricte de circulație și promovează transportul public pot fi considerate mai sigure. Siguranța publică sau siguranța în spațiile publice a jucat, de asemenea, un rol semnificativ în realizarea acestui clasament.

Cel mai puțin sigur oraș din Europa, conform clasamentului, este Marsilia, în sudul Franței, urmată de Coventry și Birmingham în Regatul Unit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: orase romania siguranta top europa