x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 50 de persoane au simptome de toxiifecţie după ce au mâncat la un restaurant din Eforie

50 de persoane au simptome de toxiifecţie după ce au mâncat la un restaurant din Eforie

de Mediafax    |    24 Mai 2012   •   15:14
50 de persoane au simptome de toxiifecţie după ce au mâncat la un restaurant din Eforie

Numarul persoanelor cu simptome de toxiifectie alimentara, dupa ce au mancat la restaurantul "Flacara" din statiunea Eforie Sud, a ajuns la 50, trei dintre acestea necesitand internarea in spital.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica a Judetului Constanta, in ultimele doua zile 50 de persoane au solicitat ajutorul medicilor, intrucat aveau simptome de toxiinfectie alimentara, respectiv colici abdominale, senzatie de voma, frisoane si stare febrila.

"Miercuri, 21 de persoane au acuzat simptome digestive, iar alte 29 de persoane s-au inregistrat joi. Trei cazuri cu sindrom de deshidratare au fost trimise spre internare, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, iar restul bolnavilor, cu forme usoare de boala, nu au necesitat internarea si au primit tratament ambulatoriu dupa consultatia de specialitate", a declarat directorul DSP Constanta, Constantin Dina.

O echipa formata din specialisti de la Departamentul de Supraveghere Sanatate Publica si Serviciul de Control din cadrul DSP Constanta s-a deplasat la restaurantul respectiv, fiind declansata o ancheta epidemiologica.

S-a stabilit astfel ca nu mai putin de 200 de turisti, cazati la mai multe hoteluri, au mancat in ultimele zile la restaurantul "Flacara".

Specialistii DSP au evaluat conditiile igienico-sanitare din restaurant, starea de sanatate a personalului, fiind recoltate probe din alimentele preparate, din apa, de pe suprafetele de lucru, dar si exudate nazale si faringiene si coproculturi de la personal.

"In plus, s-a realizat triajul epidemiologic al personalului din blocul alimentar, iar trei dintre angajatii restaurantului, care prezentau simptomatologie digestiva, au fost scosi din productie", a mai declarat Constantin Dina.

El a precizat ca, incepand de joi si pana la finalizarea investigatiilor bacteriologice in laboratorul DSP Constanta, in restaurant nu se va mai servi mancare gatita, in scopul identificarii prezentei germenilor patogeni.

×
Subiecte în articol: toxiinfectie flacara