x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A 12-a zi de proteste. Piaţa Universităţii: "Plouă, ninge, noi vom învinge!"

A 12-a zi de proteste. Piaţa Universităţii: "Plouă, ninge, noi vom învinge!"

de Dan Radu    |    Petru Zoltan    |    24 Ian 2012   •   16:54
A 12-a zi de proteste. Piaţa Universităţii: "Plouă, ninge, noi vom învinge!"

UPDATE 21:33 - Circulatia pe bulevardul Magheru a fost blocat timp de cateva minute, dupa ce un grup de 25-30 de tineri a ocupat trecerea de pietoni din zona. Jandarmii i-au impins pe tineri inapoi pe trotuar, astfel ca circulatia a fost reluata imediat

UPDATE 21:05 - Fortele de ordine din Piata Universitatii au retinut o persoana care avea asupra sa un cutit.

UPDATE 19:54 - A inceput sa ploua in Piata Universitatii. Lumea scandeaza: "Ploua, ninge, noi vom invinge!"

UPDATE 19:28 - La Fantana si scandeaza cu sarituri "Romania trezeste-te" si "Ne-am saturat de voi" agitand steaguri si baloane.
Discursul presedintelui Basescu a fost urmarit si de o parte din oamenii din Piata, la televizorul unui local din Pasaj.
Injuraturi ocazionale intrerupeau vorbele presedintelui.

La suprafata, jandarmii si politistii de la rutiera s-au inmultit si sunt gata sa actioneze in cazul in care protestatarii intra pe carosabil.

UPDATE 18:57 - Suporterii galeriilor de fotbal au ajuns in Piata Universitatii, Sunt organizati, pasnici si foarte zgomotosi. Pozitionati in zona Fantanii, ultrasii si-au inceput protestul prin intonarea imnului national. Scandeaza lozinci patriotice, antiguvernamentale si antiprezidentiale. "Basarabia e pamant romanesc", "Nu-i lasa sa ia tot de pe tine!", "O dorinta sincera, Romania libera!"


Vezi Piata Universitatii live: Click pe imagine

Recomanda webcam Universitate: Ia codul de sub imagine si pune-l in pagina ta de Facebook, trimite-l prin email...

UPDATE 18:20 - Doi protestatatari au fost ridicati de politisti din Piata Universitatii. Din primele informatii, se pare ca cei doi aveau asupra lor marijuana.

UPDATE 18:19 - Un grup de cateva zeci de moti a venit in Piata Universitatii cu pancarte infatisanu-l pe Avram Iancu si cantand cantece patriotice. Oamenii au intrat in mijlocul protestatarilor si au inceput sa scandeze alaturi de ei.

Demonstrantii topaie si stau aproape unii de altii pentru a face fata frigului care musca simtitor.
Ocazional, protestatarii mai coboara si in Pasajul Universitatii pentru a se incalzi.

UPDATE 17:56 - Pe langa sloganurile impotriva puterii, oamenii din Piata au izbucnit in urale si din alt motiv. Stoluri numeroase de pasari au trecut pe deasupra, facand oamenii sa exclame: "Se schimba vremurile"!

Protestatarii tin in maini si fotografia militarului care s-a alaturat, ieri seara, demonstratiilor. "Un erou adevarat", este mesajul care insoteste fotografia.

UPDATE 17:15 - Aproximativ 1.500 de persoane protesteaza, la aceasta ora, in Bucuresti si in alte localitati din toata tara, in Piata Universitatii fiind peste 200 de manifestanti, potrivit Jandarmeriei Romane.

UPDATE 17:05 - Dupa ce Asociatia Suporterilor Romani a lansat ieri un apel catre toate gruparile ultras din tara pentru a participa la mitingul de azi din Piata Universitatii, la aceasta ora nu mai putin de sase galerii se indreapta catre centrul Bucurestiului. La miting vor participa reprezentanti ai galeriilor lui Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, FC Vaslui si Petrolul Ploiesti, acestea fiind prezentele deja confirmate. In acest moment, galeriile din Bucuresti, plus cea din Ploiesti si membrii Fun-Clubului Craiovei din Capitala, sunt deja organizate pentru manifestatie. Vasluienii sunt si ei pe punctul sa ajunga, acum aflandu-se la intrarea in Bucuresti. (Dragos Stoica)

Protestul de la Piata Universitatii continua si astazi, pentru a doisprezecea zi la rand, cateva zeci de oameni adunandu-se in fata Teatrului National si scandand impotriva clasei politice.

O parte dintre manifestantii care au protestat in Piata Victoriei si la sediul TVR se indreapta catre Piata Universitatii, fiind in acest moment in zona Piata Romana.

×