x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A treia zi în care rata de infectare în București este sub 1,5 la mie

A treia zi în care rata de infectare în București este sub 1,5 la mie

13 Mai 2021   •   11:42
A treia zi în care rata de infectare în București este sub 1,5 la mie

Rata de infectare continuă să scadă în București. Joi a ajuns la 1,3 la mia de locuitori și, pentru că trendul este descendent, sunt așteptate noi măsuri de relaxare.

Rata de infectare în București a ajuns joi la 1,3 la mia de locuitori. Este cea mai mică rată de infectare înregistrată din octombrie până în prezent.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

Joi este convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul mai spunea luni că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar sunt permise şi concertele cu maximum 300 de persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rata infectare covid bucuresti