x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A vrut să ajungă în Portugalia. Cu barca peste Prut

A vrut să ajungă în Portugalia. Cu barca peste Prut

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Noi 2008   •   00:00
A vrut să ajungă în Portugalia. Cu barca peste Prut

Un bărbat din Republica Moldova s-a ales, marţi, cu dosar penal, după ce a trecut ilegal râul Prut, cu o barcă. Tânărul susţine că încerca să ajungă la fratele lui, aflat în Portugalia, informează Agerpres.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, comisar Vasile Năstasă, tânărul, de 19 ani, a fost reţinut la aproximativ un kilometru de la linia de frontieră spre interior, în apropierea localităţii Folteşti. Din primele cercetări şi din declaraţia bărbatului a reieşit că a trecut ilegal frontiera din Republica Moldova în România, cu ajutorul unei bărci din lemn găsite acostată la malul stâng al râului Prut, pe care apoi a lăsat-o în derivă, cu intenţia de a ajunge la fratele lui în Portugalia.

Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate. Grănicerii din Republica Moldova au fost informaţi telefonic, iar, în urma unei întrevederi pe podul rutier Oancea-Cahul, s-a procedat la predarea bărbatului către autorităţile moldovene. Bărbatul a fost informat în scris că are interdicţie de intrare în România pe o perioadă de cinci ani.

×
Subiecte în articol: romania