x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzaţii: Statul, complice la ilegalităţi

Acuzaţii: Statul, complice la ilegalităţi

de Gabriela Antoniu    |    15 Feb 2010   •   00:00

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului acuză statul român de complicitate la comercializarea plantelor etnobotanice.

"Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului a monitorizat în 42 de sucursale situaţia comercializării plantelor etnobotanice declarate ilegale ca urmare a Ordonanţei Guvernului ce statuează interzicerea comercializării şi a constatat următoarele:

Ne întrebăm pe cine a protejat Guvernul prin acest termen de zece zile pentru scăparea de sto­curi, când prevederea era pentru distru­ge­rea lor? De ce autorităţile admit în continuare vânzarea lor şi nu distrugerea lor?", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Sursa citată arată că magazinele de plante etnobotanice au introdus redu­ceri de preţuri între "30% şi 50%, precum şi oferte promoţionale pentru a scăpa de marfa de pe stoc, conti­nuând să comercializeze produse ca Special Gold, care conţine mefedronă". "Mă­su­rile tactice sunt menite să stimuleze vân­zările până la epuizarea stocu­rilor înainte de publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a interzis comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor", susţine CIADO.

×
Subiecte în articol: observator