x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuze grave la adresa episcopul vicar al Timişoarei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul

Acuze grave la adresa episcopul vicar al Timişoarei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul

de Mircea Opris    |    17 Iun 2012   •   11:50
Acuze grave la adresa episcopul vicar al Timişoarei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul

O afacere incurcata, posibil coordonata din umbra functiei de episcopul vicar al Timisoarei, Preasfintitul Paisie Lugojanul, este anchetata. Luni, la Politie, doua angajate ale unor centre social-educationale vor depune marturie asupra felului in care erau obligate sa faca 'donatii' catre Arhiepiscopia Timisoarei.

In Timis functioneaza cinci centre educationale, deschise sub obladuirea Arhiepiscopiei Timisoarei, care le-a infiintat in urma unui proiect POSDRU, denumit 'Retea interregionala de centre educationale'. Peste 20 de persoane angajate in cele cinci centre au fost fortate sa faca 'donatii' lunare de 500 de lei catre arhiepiscopie.

Oamenii erau platiti din fonduri europene, asa cum prevede legea, si, din aceiasi bani erau nevoiti sa dea spaga sub forma de donatie. Situatia a atins culmea penibilului in momentul in care unei angajate de la centrul din Faget i s-au cerut 750 de lei, in loc de 500. Femeia, care nu are o mana, era scutita de impozit. Coordonatorii proiectului i-au spus sec: 'Nu putem face discriminare pozitiva'.

Ea nu a depus inca reclamatie la politie, insa doua dintre colegele sale le vor povesti, cu detalii, oamenilor legii situatia incredibila coordonata de episcopul vicar al Timisoarei si preotii Alin Cuza, acum trecut pe linie moarta, respectiv Cristian Pavel.

Prima care nu a mai suportat sa dea spaga ceruta de Arhiepiscopia Timisoarei este Violeta Muresan, de la Centrul Educational 'Sf. Iosif cel Nou de la Partos'. Ea a depus o plangere, iar luni este asteptata la IPJ, pentru declaratii. Alaturi de Muresan va da declaratii si Laura Jurj, dint-un alt centru educational.

×