x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adevăratul motiv pentru care Monica Melencu trebuie să dea noi probe ADN

Adevăratul motiv pentru care Monica Melencu trebuie să dea noi probe ADN

25 Sep 2019   •   19:59
Adevăratul motiv pentru care Monica Melencu trebuie să dea noi probe ADN
Sursa foto: www.antena3.ro

Adina Anghelescu a vorbit în exclusivitate, pentru Antena 3, despre implicarea FBI în cazul Luizei Melencu.

”Nu suntem noi înalt de avansați în aparatură și o astfel de aparatură se găsește numai în câteva țări din lume, iar tatăl extagerii ADN-ului mitocondrial este America. Ei au fost primii, ei au cea mai înaltă aparatură și mai sofisticată.

ADN microcondrial e transmis doar pe linie maternă. Toate aceste detalii pot fi confirmate de orice specialist. Acest lucru explică și cererea procurorilor români către mama Luizei Melencu. În ce o privește pe Luiza Melencu, profilul ei genetic a fost făcut la Institutul Național de Criminalistică. Din firele de păr care a fost prelevate din peria de acasă de la Luiza. 

La INML, pe oasele din lizieră nu s-a putut extrage ADN nuclear din cauza că oasele erau prea deteriorate. S-a extras în schimb , la INML, doar ADN cromozomial stabilindu-se că e vorba de cromozomi X, deci provim de la aceeași persoană. Doar Statele Unite și alte câteva țări de pe glob au așa ceva. Pentru asta FBI are nevoie de noi probe de la mamă. Dacă vom extrage ADN din oasele trimise acolo și nu vor conține ADN mamei, după ce doamna Melencu va da această probă, atunci oasele din lizieră nu ar fi ale Luizei Melencu. Dacă se găsește ADN mamei în ADN mitocondrial, atunci vestea ar fi cealaltă. Dacă doamna Melencu dorește să afle adevărul, în opinia mea trebuie să dea această probă”, a spus Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Luiza Melencu