x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adjunctul șefului IPJ Dâmbovița coresponda cu un infractor și l-a avertizat că poate fi găsit

Adjunctul șefului IPJ Dâmbovița coresponda cu un infractor și l-a avertizat că poate fi găsit

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   10:43
Adjunctul șefului IPJ Dâmbovița coresponda cu un infractor și l-a avertizat că poate fi găsit

Adjunctul șefului Poliției Dâmbovița, Ionuț-Denis Pîrvu a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual. Anchetatorii spun că a corespondat cu un bărbat care se sustrăgea unui mandat european de arestare fără a anunța acest lucru.

Potrivit DNA Ploiești, comisarul șef Ionuț Denis Pîrvu, adjunct al șefului IPJ Dâmbovița, a fost plasat sub control judiciar începând cu 11 septembrie 2024.

Acesta este acuzat de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale).

„În perioada iulie 2023 – august 2023, inculpatul Pîrvu Ionuț Denis (...) deși avea cunoștință despre faptul că o persoană, inculpată într-un dosar penal, se sustrăgea executării unui mandat european de arestare nu a oferit autorităților competente numărul de telefon al acestuia deși coresponda cu persoana respectivă, îngreunând activitățile de urmărire și localizare a inculpatului dat în urmărire. De asemenea, ofițerul de poliție Pîrvu Denis i-ar fi dat indicații persoanei urmărite să nu vorbească cu o persoană întrucât exista posibilitatea ca terminalele mobile ale acestuia să fie interceptate, astfel încât acesta să fie localizat și arestat în vederea extrădării. Ulterior, în cadrul unui raport înregistrat la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița ar fi menționat în mod nereal faptul inculpatul urmărit l-ar fi contactat pe el, iar în cadrul corespondenței cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești ar fi susținut că, în urma verificărilor efectuate, inculpatul care se afla dat în urmărire internațională nu a fost găsit, deși în realitate comisarul șef de poliție Pîrvu Denis deținea informații despre acesta și coresponda cu el”, arată DNA într-un comunicat transmis joi.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, ofițerul trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu să nu exercite funcția adjunct al Inspectorului Şef al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, în exercitarea căreia inculpatul a săvârșit faptele și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

De asemenea, i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

(sursa: Mediafax)

×