x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Administratorul Complexului Energetic Hunedoara și-a dat demisia. DECIZIA Ministrului Energiei pentru plata salariilor restante

Administratorul Complexului Energetic Hunedoara și-a dat demisia. DECIZIA Ministrului Energiei pentru plata salariilor restante

19 Feb 2021   •   18:46
Administratorul Complexului Energetic Hunedoara și-a dat demisia. DECIZIA Ministrului Energiei pentru plata salariilor restante

UPDATE Premierul Florin Cîțu și Ministrul Economiei, Virgil Popescu, au discutat cu minerii care protestează în Valea Jiului. Cei doi demnitari au anunțat că au soluții la problemele minerilor care pot fi aplicate în termen scurt.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Virgil Popescu au vorbit cu sindicaliștii și au anunțat că au soluții pentru problemele minerilor.

„Am adoptat deja ORDONANȚA DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la CEH. În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial. Facem asta pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele 3 luni. În paralel, ministerul Muncii a elaborat deja normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Popescu.

Reprezentanții Guvernului au vorbit cu minerii și despre planurile pe termen lung.

„Dincolo de soluțiile pe termen scurt, avem nevoie și de un plan pe termen lung. Așa cum am mai spus, am început deja să punem în aplicare o soluție pentru a rezolva problemele de la CEH, dar rezultatele nu se vor vedea peste noapte. Suntem în discuții cu cei de la Comisia Europeană pentru a continua planul de restructurare al CEH. Totodată, prin OUG nr. 200/18.11.2020 pentru modificarea OUG nr. 60/2019, au fost demarate deja discuțiile dintre experți de la ministerul Energiei cu cei de la Consiliul Concurenței, de la Fondul de Mediu, de la ANAF pentru a face reorganizarea CEH, pentru a repune CEH în circuitul economic. Totodată, prin Fondul de Modernizare, vom putea face trecerea graduală, de la producția pe cărbune la energie curată. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, pentru că nu ne dorim ca oamenii de acolo să rămână fără surse de venit”, a preciza Virgil Popescu.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

(sursa: Mediafax)

Stire initiala Administratorul Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, și-a dat demisia după discuțiile cu reprezentanții Guvernului, cu ministrul Popescu și cu premierul Florin Cîțu. 

În urma discuțiilor cu reprezentanții Guvernului, cu ministrul Energiei Virgil Popescu și cu premierul Florin Cîțu, administratorul Complexului Energetic Hunedoara și-a dat demisia, anunță Antena 3. 

Și minerii i-au cerut acestuia demisia.

Premierul Florin Cîțu a venit personal la Ministerul Energiei pentru a discuta cu liderii de sindicat din Valea Jiului, după ultimele zile de proteste ale minerilor.  

Sursa citată spune că premierul i-a asigurat pe liderii de sindicat că își vor primi salariile, acesta fiind motivul pentru care au protestat. 

După ce marți, la Lupeni în jur de 100 de mineri s-au blocat în subteran, și ortacii de la Livezeni au recurs la aceeași formă de protest refuzând să mai iasă din galerii. La Vulcan, protestul are loc la suprafață, în fața minei. Greva minerilor lasă fără cărbune termocentrala Mintia, și zeci de mii de oameni în frig.

×