x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase: "Românii îşi caută de lucru în Congo!"

Adrian Năstase: "Românii îşi caută de lucru în Congo!"

12 Iul 2010   •   00:00
Adrian Năstase: "Românii îşi caută de lucru în Congo!"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

"Românii îşi caută de lucru în Congo. Nu este o glumă, ci o realitate prea puţin amuzantă în condiţiile actuale", a atras atenţia preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.



"Amintindu-mi de campania de sms de acum şase ani, mă gândesc că această ştire ar putea să prefigureze un anunţ spectaculos din partea lui Traian Băsescu, conform căruia România a involuat pentru că în 2004, de fapt, Adrian Năstase a fost ales preşedintele ţării. Aşa ar putea justifica de ce tot dă vina pe noi pentru lucruri făcute de ei. Aşa ar avea sens din punct de vedere strategic pentru că Traian Băsescu ar putea să atace nu numai guvernul, dar şi preşedinţia. Din punctul meu de vedere, ar avea sens inclusiv ca o continuare a modului inadmisibil în care s-a raportat la oamenii afectaţi de inundaţii. În definitiv, 'not me' a fost sloganul adevărat lui Traian Băsescu de-a lungul întregii sale cariere politice. Ţin minte că unul dintre sloganurile lui din ultima campanie electorală a fost 'De ce le e frică nu scapă'. Aşa e, românii nu au scăpat de emigratul în Congo. Nici de PDL sau de Traian Băsescu. No further comment!", comentează ironic fostul premier, candidat la prezidenţialele din 2004.

El a dorit să dezmintă, în aceeaşi postare, că PSD ar fi împărţit în tabere.

"Într-un astfel de moment, un partid de opoziţie nu poate fi împărţit în tabere. E pur şi simplu un act de responsabilitate publică şi igienă morală, motive pentru care un om normal se decide să intre într-o carieră politică. Ştiu că există ştiri, zvonuri sau interpretări care ar putea contrazice aceasta stare de fapt, dar interesul PSD este unitar în acest moment: înlăturarea guvernului Boc, câştigarea viitoarelor alegeri şi dobândirea şansei ca PSD să demonstreze că este un partid care poate obţine rezultate economice şi sociale şi într-un moment de criză economică, spre deosebire de PDL. Sau aşa ar trebui să fie...", a spus preşedintele CN al PSD, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator