x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajutati orfanii romani din Tighina!

Ajutati orfanii romani din Tighina!

18 Aug 2004   •   00:00

CAMPANIE JURNALUL NATIONAL

Jurnalul National a lasat o campanie de ajutorare a copiilor orfani de la scoala-internat din Tighina, care traiesc cu teama ca scoala le va fi luata. Jurnalul National va roaga sa-i ajutati cu o suma cat de mica. Aveti la dispozitie urmatoarele conturi la BCR - sucursala World Trade Center, Bucuresti:

  • pentru depuneri in lei 2511.2-4998.1/ROL;
  • pentru depuneri in euro 2511.2-4998.2/EUR;
  • pentru depuneri in dolari 2511.2-4998.3/USD sau sunati la 021.224.37.01, interior 267.
  • Pana ieri la inchiderea editiei, in conturile deschise se stransesera 63 de milioane de lei. In conturile pentru dolari si euro n-a fost donata nici o suma.

    Tensiune - OSCE, blocata la Tighina

    La Tighina, elevii, parintii si profesorii continua sa stea baricadati in cele doua scoli cu predare in limba romana - scoala-internat si Liceul "Alexandru cel Bun" - , amenintate cu evacuarea de catre conducerea nerecunoscutei republici transnistrene, relateaza corespondentul Radio Romania Actualitati, citat de Rador.
    MARINA CONSTANTINOIU

    Potrivit acestuia, ei se gandesc ca in orice moment militia transnistreana ar putea sa intre in forta pentru a-i evacua, mai ales dupa ce ieri, pe la orele pranzului, s-a si inregistrat un incident cu o masina a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

    INCIDENT. Reprezentantii OSCE s-au deplasat la scoala-internat din Tighina, cu mancare calda, preparata la Chisinau, asa cum fac de obicei, de trei ori pe zi, pentru a incerca sa patrunda in scoala si a-i hrani pe elevii aflati in incinta. Surse de la Chisinau au declarat pentru Jurnalul national ca masina OSCE a fost blocata de militienii transnistreni. Pentru ca in cele din urma copiii sa poata primi mancarea, masina OSCE a fost inconjurata de un grup de copii si asa a putut patrunde in curtea internatului. La fata locului se aflau si reprezentanti ai politiei moldovene, mai multi ca de obicei, pentru a evita orice incident.

    INTERDICTIE. Potrivit directoarei Liceului "Alexandru cel Bun" din Tighina, Maria Roibu, militia transnistreana interzice apropierea oricarei persoane la mai mult de 500 de metri de institutiile de invatamant sub asediu. In pofida nesigurantei privind viitorul copiilor, pentru care cursurile ar trebui sa inceapa la 1 septembrie, pana acum nici un parinte n-a retras dosarul de la scolile cu predare in limba romana si grafie latina. Separatistii mizeaza insa pe jocul nervilor, mentinand artificial starea de incertitudine, relateaza corespondentul Radio Romania Actualitati.

    IMPACIUITORI. Ieri, pretinsul ministru al Educatiei din Transnistria, Elena Bomesco, a declarat la televiziunea locala ca ar fi fost gasita o solutie de compromis. La randul sau, ministrul de Externe, Valeri Litkai, a declarat ca "predarea in limba romana nu constituie o piedica pentru functionarea scolilor. Esentiala este inregistrarea lor in conformitate cu legislatia transnistreana". "Acum vom deschide si scoli romanesti cu grafie latina, cu programa de studiu romaneasca, cu predarea istoriei romanilor. Saptamana aceasta intentionam sa solicitam ajutorul Ambasadei Romaniei in Repu-blica Moldova. De asemenea, vrem sa aplicam experienta ucraineana in acest domeniu", a adaugat ministrul de Externe al autoproclamatei republici transnistrene.

    Campanie Jurnalul National - Ajutati-i pe orfanii romani din Tighina!

    Fiti alaturi de Jurnalul National in campania de ajutorare a copiilor orfani de la scoala-internat din Tighina. Fara apa, fara paine, cu hrana putina, fara curent electric. Nopti nedormite, tristete si, in permanenta, teama ca scoala le va fi luata. Ei sunt pedepsiti pentru ca invata limba romana, interzisa de regimul lui Smirnov. Jurnalul National, care a fost la Tighina si v-a dezvaluit viata de cosmar a acestor copii, va roaga sa ii ajutati cu o suma cat de mica. Celor care doresc sa le intinda o mana copiilor de la Tighina le stau la dispozitie numarul de telefon 021-224.37.01, interior 267 si urmatoarele conturi deschise la BCR - Sucursala World Trade Center Bucuresti:

  • pentru depuneri in lei, numar cont curent: 2511.2-4998.1/ROL
  • pentru depuneri in euro, numar cont curent: 2511.2-4998.2/EUR
  • pentru depuneri in dolari, numar cont curent: 2511.2-4998.3/USD.
  • Pana ieri la ora 17.00 au fost donate 63.039.000 de lei.
    ×
    Subiecte în articol: observator tighina