x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE confirmă: Un al doilea român a murit în Algeria. Bărbatul a murit la spital, ca "urmare a rănilor grave suferite"

MAE confirmă: Un al doilea român a murit în Algeria. Bărbatul a murit la spital, ca "urmare a rănilor grave suferite"

20 Ian 2013   •   15:59
MAE confirmă: Un al doilea român a murit în Algeria. Bărbatul a murit la spital, ca "urmare a rănilor grave suferite"

Ministerul Afacerilor Externe informează într-un comunicat că un al doilea român "care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viață". Bărbatul suferise răni grave în urma operaţiunii de salvare de la complexul gazeifer în In Amenas.

"În dupa amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritățile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetățenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viață.  Din informațiile obținute de autoritățile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe masura ce autoritățile române vor obține date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziția opiniei publice, in timp util.

Ministerul Afacerilor Externe regretă profund faptul că autoritățile algeriene nu au informat complet și corect, în prealabil, autoritățile române, în legătură cu situația de sănătate reală a cetățeanului român, aspect comunicat și ambasadei Algeriei la București. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe și este alături de familia îndurerată"
, se arată în comunicatul MAE.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că un român a fost ucis în operaţiunea din Algeria.

"În urmă cu puţin timp, prin structurile diplomatice, ni s-a confirmat că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în aceste evenimente. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa", a declarat premierul.

"Vestea bună se referă la ultimul dintre cei cinci cetăţeni români aflaţi în zona de conflict. Acesta a fost eliberat de către armata algeriană, se află în acest moment în custodia armatei algeriene şi autorităţile române fac toate eforturile pentru recuperarea lui. Cei trei cetăţeni români eliberaţi anterior sunt în custodia autorităţilor române, sunt în stare bună şi se vor întoarce cât de curând. Al patrulea, iată, este bine şi va fi recuperat în curând şi e", a mai spus Ponta.


×