x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Vedeţi, acum, la Paris, dacă nu se fraudează, se face coadă

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Vedeţi, acum, la Paris, dacă nu se fraudează, se face coadă

02 Noi 2014   •   22:43
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ponta: Vedeţi, acum, la Paris, dacă nu se fraudează, se face coadă

Candidatul PSD-UNPR-PC în alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, susţine că spre deosebire de alegerile prezidenţiale organizate în 2009, când s-a furat în diaspora, votul românilor din afara graniţelor nu a mai fost fraudat.

"Domnul Băsescu tot de campanie se ţine. (...) Încă nu s-au închis secţiile de vot din vest. Cele din est s-au închis demult. Cele din vest nu, se votează. A fost exact acelaşi număr de secţii de vot ca şi în 2009. Spre deosebire de 2009, prin măsurile luate de către instituţiile statului, de data asta nu se mai fraudează votul. În 2009 s-a furat în diaspora. Acum, la Paris, dacă nu se fraudează, se face coadă. Când am promis că schimbăm România faţă de epoca Băsescu, ne-am referit inclusiv la faptul că votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat grosolan, cum a fost în 2009. În rest, organizarea în secţiile de vot aparţine AEP, BEC decide şi noi asigurăm condiţiile. (...) Noi ne ocupăm de organizare în afara secţiilor de vot", a declarat Ponta duminică seară, la sediul PSD.

În 2009, la Paris, în secţia de votare din ambasadă, se înregistra un vot la fiecare trei secunde.

×