x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă: 50 de copii români se întorc dintr-o zonă afectată de coronavirus!

Alertă: 50 de copii români se întorc dintr-o zonă afectată de coronavirus!

23 Feb 2020   •   17:07
Alertă: 50 de copii români se întorc dintr-o zonă afectată de coronavirus!

UPDATE Autocarul cu copiii care vin din Italia, unde este stare de alertă din cauza răspândirii coronavirusului a ajuns în țară, informează Realitatea PLUS.   

Autocarul a intrat  în vama Borş, pasagerii fiind la ora transmiterii acestei ştiri consultaţi de medicii epidemiologi.

Stire initiala Un autocar cu elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, care revine din Italia, din regiunea Veneto, una din zonele afectate de coronavirus, este dat în consemn la Vama Borș.

Părinţii celor 50 de copii au luat legătura cu consulatul din Italia, iar consulatul a contactat, la rândul său, Ministerul de Externe, anunță Antena3.

Prefectura a convocat un comitet pentru situații de urgență pentru ca atât copii, cât și însoțitorii lor, să fie cazați în spații pentru carantină, după cum prevăd procedurile în acest caz.

Medicii DSP au fost trimiși la graniță pentru a face primele investigații medicale. Poliția din Bihor va însoți autocarul până la granița cu județul Alba

Deputatul Florin Roman a explicat situația, într-o postare pe Facebook: „Doresc să fac următoarele precizări în legătură cu situația grupului de elevi de la Liceul de Arte «Regina Maria» din Alba Iulia, care se întoarce astăzi de la Veneția, Italia:

- deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună și nu au apărut simptome medicale febrile;

- azi noapte în jurul orei 24.00, am fost alertat de către președintele Consiliului Județean Alba și de părinți, solicitându-mi-se ajutorul pentru întoarcerea de urgență a copiilor acasă;

- am luat legătura urgent cu miniștrii de externe și educație, cu secretarul de stat de la ministerul sănătății, cu inspectorul general Cornel Sandu și s-a decis, peste voința firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineața la ora 6, întoarcerea copiilor în România, de urgență.

- ministrul Monica Anisie a facilitat așteptarea copiilor din Alba la frontieră, pentru prima evaluare, iar în această seara vor ajunge acasă la Alba Iulia;

- întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea în «lista scurtă», copiii urmează să fie introduși în carantină timp de 14 zile, urmând să fie evaluați la intrarea și ieșirea din carantină.”

Părinții panicați ar fi  luat legătura cu organizatorii excursiei sâmbătă seara, după ce toată mass-media a început să relateze evoluția cazurilor de coronavirus din Italia.

Excursia copiilor în zona orașului Veneția trebuia să mai dureze câteva zile, însă părinții elevilor din Alba Iulia au sunat de urgență organizatorilor pentru a cere întoarcere de urgență a copiilor acasă.

×
Subiecte în articol: coronavirus romania