x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amazon va rambursa banii angajaților din SUA care călătoresc pentru avorturi și alte tratamente

Amazon va rambursa banii angajaților din SUA care călătoresc pentru avorturi și alte tratamente

03 Mai 2022   •   20:30
Amazon va rambursa banii angajaților din SUA care călătoresc pentru avorturi și alte tratamente
Sursa foto: amazon.com

Amazon a reacționat la legile susținute de republicanii din SUA, care limitează accesul la avorturi, ajutându-și angajații să le ocolească.

Astfel, al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, și-a anunțat luni angajații că va plăti anual până la 4.000 de dolari pentru unele tratamente.

Decizia Amazon.com.Inc face din retailerul online cea mai recentă companie care a reacționat la legile de stat susținute de republicani care limitează accesul la avorturi, compania ajutându-și angajații să le ocolească, notează, mați, NBC News.

Amazon.com Inc, al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, și-a anunțat luni angajații că va plăti anual până la 4.000 de dolari pentru cheltuieli de călătorie pentru tratamente medicale care nu pun în pericol viața, inclusiv avorturi, potrivit unui mesaj citat de Reuters.

Decizia face ca retailerul online să fie cea mai recentă companie, după Citigroup Inc., Yelp Inc. și altele, care a reacționat la legile de stat susținute de republicani care limitează accesul la avorturi, ajutându-și angajații să le ocolească. Aceasta arată cum companiile sunt dornice să își păstreze și să își atragă angajații.

Curtea Supremă a SUA urmează să se pronunțe până la sfârșitul lunii iunie într-un caz care oferă majorității conservatoare a acesteia șansa de a reduce drepturile la avort sau chiar de a anula hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973, care a legalizat procedura la nivel național.

21 de state, inclusiv Oklahoma și Alabama, au legi care ar putea limita accesul la avort în cazul în care hotărârea Roe ar fi anulată.

Noul beneficiu al Amazon, în vigoare de la 1 ianuarie retroactiv, se aplică dacă o operație nu este disponibilă pe o rază de 160 de kilometri de la domiciliul unei angajate și dacă nu este posibilă îngrijirea virtuală, se arată în mesajul companiei. Acesta este deschisă angajaților din SUA sau celor înscriși în planurile de sănătate Premera sau Aetna, indiferent dacă aceștia lucrează într-un birou corporativ sau într-un depozit.

Rambursările pe care Amazon le-a anunțat luni nu sunt specifice avortului. Ele prevăd și alte tratamente care nu pun în pericol viața, cum ar fi cardiologia, terapiile genetice celulare și serviciile pentru tulburări legate de abuzul de substanțe. Separat, Amazon oferă până la 10.000 de dolari în rambursări anuale de călătorie pentru probleme care pun viața în pericol.

Vestea a venit în ziua în care Amazon a încetat să mai ofere concediu plătit pentru angajații americani diagnosticați cu COVID-19, lăsându-le în schimb cinci zile de concediu neplătit cu scuze.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amazon