x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi la metrou - Scumpire dupa 25 de ani

Amenzi la metrou - Scumpire dupa 25 de ani

04 Mar 2005   •   00:00

Amenzile pentru nerespectarea normelor privind calatoria cu metroul, stabilite in urma cu 25 de ani, se vor majora, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern.

Acestea vor fi cuprinse intre 500.000 de lei si doua milioane de lei pentru cei care circula fara bilete sau legitimatii valabile. Calatorii care transporta animale sau pasari vii, cu exceptia celor de mici dimensiuni, vor fi, de asemenea, sanctionati. O amenda de pana la doua milioane de lei risca si cei care comercializeaza diferite obiecte in statiile de metrou fara a avea autorizatie.

FUMATUL, SANCTIONAT. Cei care fumeaza in statii sau in metrou vor scoate din buzunar o suma cuprinsa intre 5 si 10 milioane de lei. Aceleasi amenzi se aplica si pentru cei care murdaresc, inscriptioneaza sau distrug vagoanele, scarile sau peroanele statiilor de metrou. Amenda maxima cuprinsa intre 10 si 15 milioane lei va fi aplicata persoanelor care, printre altele, forteaza deschiderea usilor vagoanelor in timpul mersului sau stationarii ori care actioneaza nejustificat semnalul de alarma din trenuri sau butoanele de oprire a scarilor rulante. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: observator