x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă Giuleşti: Firul aparatului de aer condiţionat a fost "înnădit" pentru că nu ajungea la priză

Anchetă Giuleşti: Firul aparatului de aer condiţionat a fost "înnădit" pentru că nu ajungea la priză

25 Aug 2010   •   00:00

Surse din cadrul anchetei cazului de la Maternitatea Giuleşti au dezvaluit că firul de alimentare cu energie electrică a aparatului de aer condiţionat, instalat în salonul de Terapie Intensivă, a fost înnădit într-un mod extrem de periculos şi total neprofesional.

"Am descoperit că în priza care alimenta cu electricitate aparatul de aer condiţionat fusese introdus un ştecher ataşat la capătul unui conductor electric care nu face parte din componenta originală de alimentare cu electricitate a aparatului de aer condiţionat", au declarat sursele citate pentru cotidianul Puterea.

Improvizaţia pare să fi fost făcută deoarece cablul original al aparatului de aer condiţionat nu era suficient de lung pentru a fi conectat la priză. În plus, puterea consumată de aparatul de aer condiţionat fiind destul de mare, instalaţia electrică de alimentare a aparatul a fost supusă unui proces continuu de încălzire.

Potrivit specialiştilor, în ultimele patru zile ce au precedat tragedia, în interiorul salonului au fost înregistrate temperaturi care au depăşit frecvent 40 de grade Celsius. Acelaşi fenomen s-a întâmplat şi în ziua incendiului, când cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat s-a supraîncalzit, iar izolaţia s-a topit.

Deocamdată, nu au fost identificate persoanele care au făcut improvizaţia instalaţiei electrice  din interiorul salonului unde se aflau cei 11 bebeluşi.

×
Subiecte în articol: observator