x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andreea Olariu – succes răsunător la "Io canto"

Andreea Olariu – succes răsunător la "Io canto"

24 Sep 2010   •   00:00

O tânără a cărei voce a fost asemănată cu cea a marelor interprete internaţionale Laura Paussini şi Lara Fabian. Andreea Olariu, unul dintre cei mai buni copii din Clubul de Excelenţă al Fundaţiei "Dan Voiculescu", participă în această perioadă la o emisiune-concurs "Io canto", difuzată pe canalul italian Canal 5 Mediaset, care are ca protagonişti copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, un show dedicat celor mai talentaţi copii în domeniul muzical.

Câştigătorul celor 11 runde va pleca să studieze la New York timp de un an. Emisiunea se difuzează în fiecare vineri, la ora 22:30, ora României, pe postul de televiziune Mediaset. Andreea a avut un succes răsunător la prima rundă a concursului, difuzată săptămâna trecută. Vocea ei de excepţie a fost votată de publicul de acasă şi de un juriu expert, însă, întrucât regulamentul nu permite ca un concurent să câştige două premii, Andreea a obţinut şi premiul publicului - un premiu deosebit de important.

Andreea a ridicat în picioare publicul de la emisiunea "Io canto" şi foarte probabil şi pe cei care urmăreau pe micul ecran, de acasă, transmisia canalului de televiziune Italian Mediaset. Fetiţa de 13 ani din Constanţa, a câştigat detaşat ediţia de săptămâna trecută "Io canto" ("Eu cânt") nu numai prin intermediul televotului, ci şi ca audienţă. Emisiunea a înregistrat, potrivit excite.it, un share de 20,63%, mai exact 4.733.000 de telespectatori, cel mai bun rezultat pe respectivul palier orar. Şi românii o pot susţine pe fetiţa care a uimit o lume întreagă cu vocea ei, fiecare de acasă, în fiecare vineri, la ora 22:30, ora României, participând la televoting. Andreea a impresionat şi vedete internaţionale: la prima ediţie, fetiţa de 13 ani, membră în România a clubului de excelenţă al Fundaţiei "Dan Voiculescu", a interpretat cu vedeta internaţională Albano o melodie, dar şi împreună cu câştigătorul de anul trecut al acestui concurs, Cristian Imparato.

Andreea Olariu a fost întotdeauna pasionată de muzică, iar această pasiune a fost completată de un talent şi o voce care a impresionat profesioniştii, artişti români, dar şi juriile de la importante festivaluri naţionale şi internaţionale de interpretare muzicală. A început să cânte de la 6 ani, iar o dată cu debutul pe scenă a venit şi primul premiu. Acum are doar 13 ani, dar trofeele şi premiile s-au adunat cât pentru alţii într-o viaţă. În numai trei ani, Andreea a obţinut nu mai puţin de 15 trofee şi multe premii I. Practic, nu a existat festival sau concurs în care să nu obţină un premiu. Este suficient să o asculţi ca să înţelegi de unde vin toate aceste aprecieri şi recompense.

Cei care au ascultat-o spun despre Andreea că interpretează melodii la fel de bine ca un adult, iar registrul în care cântă este unul deosebit, accesibil pentru puţini interpreţi, de unde şi comparaţia cu artista Lara Fabian. Melodia ei preferată e "Adagio", în interpretarea Larei Fabian, o prelucrare a arhicunoscutului "Adagiu în Sol minor" al lui Albinoni, melodie cu care a participat la mai multe concursuri. "Este o melodie foarte grea, dar satisfacţia este cu atât mai mare cu cât reuşeşti să o cânţi foarte bine. Mie îmi plac piesele complicate", spune Andreea.

×
Subiecte în articol: observator andreea olariu