x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut

Antonescu: Proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut

22 Oct 2013   •   11:02
Antonescu: Proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că din punctul de vedere al liberalilor proiectul privind exploatarea minieră de la Roșia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susținut și nu va fi susținut.

"Ea (Comisia specială — n.r.) a fost creată și mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, cu raport de susținere sau de respingere, un anumit proiect de lege, anume cel inițiat de Guvern, pe care noi nu l-am susținut, nu-l susținem, nu-l susținem nici în Comisie. Se punea problema astăzi dacă suplimentarea mandatului înseamnă și un nou mandat de conținut, în sensul elaborării sau propunerii unui nou proiect de lege sau dacă se limitează la vechiul mandat, pentru care Comisia are dreptul să ceară încă o prelungire. A rămas limitat la vechiul mandat și, din punctul acesta de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10 zile sau câte mai sunt, 15, până în 10 noiembrie, pentru că punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul înaintat de Guvern pe Roșia Montană nu poate fi susținut și nu va fi susținut. (...) Pentru a construi un alt proiect de lege care să reglementeze, de exemplu, într-o manieră generală, exploatările auro-argentifere sau pentru a discuta legea minelor sunt situații diverse", a spus Antonescu, potrivit Agerpres

Potrivit acestuia, Legea minelor este în discuție, pe traseul parlamentar.

"Legea minelor este în discuție, este pe traseul parlamentar, putem discuta acolo, dacă vrem un nou proiect special pentru exploatările auro-argentifere, nu doar din perimetrul Roșia Montană, ci din întreaga suprafață a țării. Pentru asta nu trebuie o Comisie specială", a precizat președintele PNL.

Activitatea Comisiei speciale care analizează proiectul de explorare de la Roșia Montană a fost prelungită până pe 10 noiembrie, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Astfel, Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis marți să amâne termenul de depunere a raportului pe care această comisie îl va face cu privire la proiectul minier.

×
Subiecte în articol: crin antonescu roşia montană