x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare de călătorie: Anulări și întârzieri ale zborurilor din întreaga lume

Avertizare de călătorie: Anulări și întârzieri ale zborurilor din întreaga lume

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2024   •   22:00
Avertizare de călătorie: Anulări și întârzieri ale zborurilor din întreaga lume
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află în străinătate și intenționează să călătorească pe cale aeriană că vineri în multe aeroporturi din străinătate au fost înregistrate perturbări ale orarului de zbor cauzate de o pană informatică a sistemului Microsoft.

Potrivit MAE, românii care se află în străinătate și intenționează să călătorească pe cale aeriană vineri trebuie să ia în calcul că în multe aeroporturi din străinătate au fost înregistrate perturbări ale orarului de zbor cauzate de o disfuncționalitate a sistemelor de tehnologie a informațiilor aviatice la nivel global.

Astfel, au fost înregistrate întârzieri semnificative ale curselor aeriene în mai multe aeroporturi internaționale, iar din raţiuni de siguranţă, unele companii aeriene au dispus sistarea tuturor zborurilor până la remedierea situației.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români care se află în aeroporturile afectate sau care au programate zboruri din/către astfel de aeroporturi să verifice orarul de zbor și să menţină legătura cu reprezentanții companiilor aeriene pentru obținerea unor informații actualizate cu privire la potențialele modificări ale orarului de zbor.

MAE reaminteşte cetăţenilor români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă că pot contacta misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în circumscripția cărora se află, pentru a beneficia de asistență/ protecție consulară. Lista completă a misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate poate fi consultată accesând: https://www.mae.ro/romanian-missions.

Cetățenii români pot obţine informaţii şi solicita sprijin la numerele de telefon ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în a căror circumscripție se află, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

MAE reaminteşte cetățenilor români că pot obține informații suplimentare cu privire la drepturile pasagerilor afectați de întârzierile/ anularea curselor aeriene accesând: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×