x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele Române: Cod portocaliu de inundații în nordul țării până sâmbătă la ora 21:00

Apele Române: Cod portocaliu de inundații în nordul țării până sâmbătă la ora 21:00

21 Noi 2015   •   14:07
Apele Române: Cod portocaliu de inundații în nordul țării până sâmbătă la ora 21:00

 Administraţia Naţională "Apele Române" a emis, sâmbătă, o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundaţii pentru nordul ţării, valabilă până sâmbătă la ora 21,00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa (la intrarea în ţară şi afluenţii mici de pe sectorul românesc), Tur (bazin superior), Firiza, Mara, Cavnic, Ruscova, Vaser, Nistru (afluent Someş), afluenţii mici ai râurilor Vişeu - aferenţi sectorului aval Vişeul de Sus, Iza - aferenţi sectorului aval Strâmtura - judeţele Maramureş şi Satu-Mare", se menţionează în avertizare.

Potrivit Administraţiei, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara şi Ruscova (bazin superior).

"În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră", se mai arată în avertizare.

Sursa: AGERPRES

×