x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 20.000 de pietoni amendaţi în ultimele două săptămâni pentru traversare neregulamentară

Aproape 20.000 de pietoni amendaţi în ultimele două săptămâni pentru traversare neregulamentară

30 Oct 2013   •   17:19
Aproape 20.000 de pietoni amendaţi în ultimele două săptămâni pentru traversare neregulamentară

Poliţiştii rutieri au amendat, în ultimele două săptămâni, 19.860 de pietoni care au traversat neregulamentar.

Totodată, în aceeaşi perioadă, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, agenţii de la Rutieră au suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru 3.207 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

La această acţiune, desfăşurată la nivel naţional, au participat 1.392 de poliţişti rutieri.

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite.

De asemenea, poliţiştii recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile special amenajate şi semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat şi să evite traversarea străzii în fugă.

Totodată, pietonilor li se recomandă să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate, şi nu pe partea carosabilă. După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu se traversează strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate, reamintesc poliţiştii.

×
Subiecte în articol: amenda pietoni politia rutiera