x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: În străinătate, secţiile ATI şi blocul operator au acces controlat, la noi doar unele

Arafat: În străinătate, secţiile ATI şi blocul operator au acces controlat, la noi doar unele

20 Aug 2010   •   00:00

Secţiile de terapie intensivă şi blocul operator din spitalele din străinătate au acces controlat, iar în cazul unui incendiu uşile se deblochează automat, în România mai sunt unităţi sanitare fără acest sistem, a declarat, vineri, subsecretarul de stat Raed Arafat, citat de Mediafax.



"Aceste zone sunt securizate în spitalele din Occident, iar accesul, mai ales în cazul aparţinătorilor, este limitat. În România, din păcate mai sunt spitale unde nu există astfel de sisteme. Totuşi, deşi spital vechi, la Maternitatea Giuleşti exista un astfel de sistem.  Este nevoie de un acces controlat în aceste zone, însă în cazul unui incendiu uşile trebuie să se deschidă automat, nu să alergi după o cartelă care stă la o singură persoană care lipseşte din zonă ", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

El a mai spus că, securizate sau nu aceste zone, angajaţii nu trebuie să părăsească locul de muncă decât dacă au înlocuitor.

"Problema este că angajaţii nu trebuie să părăsescă locul de muncă decât după ce au găsit un înlocuitor pe durata absenţei", a mai spus medicul Raed Arafat.

Întrebat despre decizia conducerii Maternităţii din Ploieşti de a scoate din funcţiune sistemele pe bază de cartelă magnetică sau de cifru şi care blocau intrările în unele secţii ale spitalului, subsecretarul de stat a răspuns: "No comment".

Conducerea Maternităţii din Ploieşti a scos din funcţiune sistemele pe bază de cartelă magnetică sau de cifru şi care blocau intrările în unele secţii ale spitalului, decizia fiind luată după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, medicul Călin Boeru, a declarat, joi seară, în timpul unui control făcut la maternitate de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care a preluat acest spital, că toate sistemele care blocau accesul în unele secţii ale spitalului şi care funcţionau au fost dezactivate după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în condiţiile în care clădirea Maternităţii din Ploieşti nu este dotată cu senzor de fum.

×
Subiecte în articol: observator