x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Artistii nostri apar in susanele pe 60 de euro

Artistii nostri apar in susanele pe 60 de euro

de Simona Ecovoiu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Artistii nostri apar in susanele pe 60 de euro

Desi sunt platiti cu mult sub valoarea lor, unii artisti continua sa presteze in "celebrele" suse de pe Litoral. Altii, mai mandri de fel, au preferat sa ramana acasa sau sa concerteze prin tara. Pe bani mai multi.

Ba ploua, ba e furtuna de nisip, ba lumea n-are chef sau bani pentru spectacole. Toate acestea au redus substantial onorariul artistilor care apar pe scenele teatrelor de vara de pe intreg Litoralul.

SARACIE CU CIUCURI. Nici anul trecut n-au mers bine treburile, insa anul acesta e jale. In conditiile in care pretul unui bilet a ramas tot de 100.000 de lei, parca ar fi fost de asteptat ca turistii sa dea navala la show-uri. Aiurea! Bebe Mihu, organizatorul spectacolelor "Supershow-ul Litoralului" si "Toata lumea danseaza", este total nemultumit de incasari: "Sunt nevoit sa platesc vedetele in functie de numarul de bilete vandute, nu le pot da atat cat cer pentru un concert sustinut in tara. Si nici nu le pot asigura cazarea sau transportul. Sumele variaza intre 2 si 4 milioane de lei pe seara, suntem la mana fanilor". Fani care, de cele mai multe ori, profita de unele facilitati anuntate, fentand fara scrupule portarul: "Copiii pana la varsta de 10 ani au acces gratuit, numai daca sunt insotiti de parinti. Am asistat insa, la intrare, la o adevarata mascarada. Cum pustilor nu li se cere buletinul, unii ajung sa minta cu nerusinare ca sunt cu vreo 5 ani mai mici. Cum naiba sa ai mustata, la nici 10 ani? Sau sa vii machiata ca o paparuda si sa incerci sa te dai de 9 ani? Asa suntem noi, romanii, daca ar putea sa fie totul de pomana, ar fi perfect", povesteste acelasi Bebe Mihu, sotul Mariei Dragomiroiu. Ca sa va dam cateva exemple, va spunem ca tariful trupei Bambi este de 700-800 de euro. In alta parte, nicidecum pe Litoral, unde se multumesc, dupa cum se zvoneste, cam cu jumatate. Dar tot e bine ca au de luat si nu de dat.

BANI PENTRU MURATURI. Andreea Balan nici ca mai vrea sa auda de aceste spectacole, pe motiv ca banii sunt prea putini si, in plus, scenele sunt cu mult prea inguste pentru ea si dansatorii care o incadreaza. Va mai amintiti ca, vara trecuta, Daniela Gyorfi era cap de afis cu manelistul Liviu (fost Guta), facand furori cu melodia "De ce ma minti"? Cu toate acestea, ea a preferat sa stea acasa. Sa fie de vina noul implant mamar? Intr-adevar, in afara de ceva publicitate si bani pentru cateva borcane cu muraturi, alte avantaje nu ai ca apari in susanele.

CONFIDENTIAL
SECRETOMANIE. Romica Tociu (stanga) a refuzat sa vorbeasca despre onorariu
Romica Tociu si Cornel Palade au pus altfel problema, nici ca i-a interesat prea mult de cati bani ii raman organizatorului in buzunar: "Nu vreau sa iesim in paguba, asa ca am vorbit cu Bebe Mihu sa ne plateasca, seara de seara, o anume suma, pe care nu v-o spun, ca e confidentiala, nu vreau sa ne sara colegii in cap". In contrapartida, Bebe sustine ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa: "Chiar daca le-am promis sunt seri cand ei inteleg ca n-am".

Â

×
Subiecte în articol: observator