x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul tinerilor din Șimon, reținut pentru 24 de ore. A comis odioasa crimă cu un cuţit şi un topor

Asasinul tinerilor din Șimon, reținut pentru 24 de ore. A comis odioasa crimă cu un cuţit şi un topor

de Andreea Tiron    |    16 Ian 2023   •   23:31
Asasinul tinerilor din Șimon, reținut pentru 24 de ore. A comis odioasa crimă cu un cuţit şi un topor
Sursa foto: Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Brașov au anunțat luni seara reținerea pentru 24 de ore unui bărbat, suspect în cazul dublei crime din Șimon. Acesta era văr cu tânărul pe care l-a ucis.

Potrivit Mediafax, procurorii susțin că suspectul este văr al bărbatului găsit mort luni dimineața în localitatea Șimon. Acesta ar fi păstruns în casa celor doi soți prin spargerea geamului unei dintre ușile de acces.

„În urma unor cercetări complexe începute de dimineață, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon. În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor”, arată procurorii brașoveni.

Față de inculpat a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

La cercetări au participat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, inspectorul sef adjunct pe linie de investigatii criminale din cadrul IPJ Brașov, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, IGPR a oferit suport prin Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică.

Nicu si Alexandra, soț și soție, au fost uciși în propria casă, în localitatea Șimon, Bran. Cei doi, un pompier și o asistentă medicală, au fost găsiți luni dimineața morți în casă.

Mărturia cutremurătoare a mamei angajatului SMURD ucis cu soţia în casă, la Bran 

"Pe 8 am plecat noi la Tohan, eu cu Cristi, cu băiatul cel mic. Aproape de spital îl sună pe fiul meu pe Cristi, șoferul un coleg şi zice: Cristi, nu răspunde Nicu la telefon trebuia să mă schimbe. A sunat Cristi pe taică-s-o pe soțul zice tati, repede acuma du-te la Nicu, zice că e târziu să fi ducă la servici, ia vezi ce este?

A văzut ușa spartă la intrare, e de topor că e foarte groasă şi a strigat la noră", spune cu lacrimi în ochi mama bărbatului, angajat SMURD, ucis cu soţia în casă, la Bran. 

Macabra descoperire a fost făcută de cumnata celor doi. Pe cei doi i-a găsit la etaj, cu multiple traumatisme la cap. 

"Eu am intrare prima. Bănuiesc că e spartă uşa şi ei sunt morți amândoi în dormitor. În toiul nopții a fost ceva. A intrat cineva peste ei în casă. Au avut altercații cu vecinul de sus. Avea proces deschis cu el", spune şi cumnata bărbatului ucis. 

Bărbatul care a decedat avea 38 de ani. Lucra la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, punctul de lucru de la Moieciu. Se căsătorise anul trecut. Nicu ar fi trebuit să se prezinte la serviciu în această dimineață. Un coleg de-al său, în momentul în care a văzut că acesta nu mai ajunge, l-a sunat pe unul dintre frații victimei, Cristi, care a vorbit cu mama acestuia și cu cumnata, care era vecină de casă. 

Cumnata celor doi spune că, în momentul în care a ajuns la domiciliul acestora, a observat că în ușa de la intrare erau mai multe lovituri de topor. Pe cei doi i-a găsit la etaj, cu multiple traumatisme la cap.

 

×
Subiecte în articol: criminal Bran reținut 24 ore