x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O mie de bucureşteni şi-au sterilizat câinii, în ultimele 4 luni, în urma acţiunilor efectuate de ASPA şi Poliţia Locală

O mie de bucureşteni şi-au sterilizat câinii, în ultimele 4 luni, în urma acţiunilor efectuate de ASPA şi Poliţia Locală

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   21:45
O mie de bucureşteni şi-au sterilizat câinii, în ultimele 4 luni, în urma acţiunilor efectuate de ASPA şi Poliţia Locală

Peste o mie de bucureşteni şi-au sterilizat câinii, în urma acţiunilor de informare şi control începute în luna august de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi Poliţia Locală Bucureşti.

Reprezentanţii celor două instituţii au vizitat 3.100 de imobile, pentru a verifica respectarea obligativităţii sterilizării câinilor de rasă comună cu deţinător, au anunţat, vineri, ASPA şi Poliţia Locală, pe Facebook.

S-a constatat că dintre cei 4.448 de câini deţinuţi, doar 30% erau sterilizaţi şi microcipaţi. Astfel, au fost transmise 2.100 de notificări de intrare în legalitate, în termen de 30 de zile.

"Peste 50% dintre proprietarii notificaţi au intrat în legalitate, respectiv 1.093 de persoane", informează sursele citate.

Totodată, poliţiştii locali au aplicat 221 de amenzi, cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei."Aceste acţiuni de verificare a deţinătorilor de câini realizate de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi ASPA, cu sprijinul Jandarmeriei Bucureşti au fost o noutate absolută. Este pentru prima dată când a fost pusă în aplicare legislaţia existentă din 2014 în mod coordonat şi bine structurat, alocându-se resurse considerabile pentru verificarea respectării prevederilor legale. Cifrele vorbesc de la sine. Notificarea cu termen de intrare în legalitate şi oferirea sterilizării gratuite sunt reţeta eficientă care aduce rezultate rapide, de aceea vom continua acţiunile de teren şi în 2024", precizează cele două instituţii.

                                                      ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: aspa politia locala sterilizat caini